Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apelul telefonic dat din Malta în România imediat după ce Devis Mangia a fost acuzat de abuz sexual! Ce alte cazuri mai sunt în fotbalul românesc

Apelul telefonic dat din Malta în România imediat după ce Devis Mangia a fost acuzat de abuz sexual! Ce alte cazuri mai sunt în fotbalul românesc

Fotbal

Comentarii

Emilian Hulubei, preşedintele sindicatului fotbaliştilor, AFAN, a comentat cazul lui Devis Mangia, care a fost acuzat de fotbalişti din Malta şi România de abuz

Cazul lui Devis Mangia, analizat de preşedintele AFAN

Mangia a fost suspendat de FA, după ce un jucător l-a denunţat din cauza unei presupuse abateri sexuale. Ulterior, un al doilea jucător al echipei naţionale s-a prezentat, acuzând un comportament similar. 

La câteva zile distanţă, mama fostbalisului Răzvan Popa a oferit detalii despre întâlnirile la care fiul său era chemat de Devis Mangia. 

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a comparat cazurile de abuz din România cu cele din străinătate şi a susţinut că a fost sunat de omologul său din Malta, în privinţa selecţionerului Maltei, în ziua în care au apărut primele informaţii despre cei doi jucători care au depus plângere împotriva antrenorului. 

Pe 27 septembrie, cu câteva zile înainte ca mama lui Răzvan Popa să facă dezvăluirile despre ex-tehnicianul Universităţii Craiova, Emilian Hulubei nu i-a putut confirma decât nişte zvonuri, fără a avea probe că un episod asemănător s-a petrecut şi în fotbalul românesc. 

„În România au fost prea puţine cazuri şi avem prea puţină educaţie pe acest domeniu ca să putem să relatăm şi să atragem cu adevărat atenţia. Nu se face nicăieri educaţie de acest fel, nici măcar în şcoală. Din păcate, victimele şi societatea în general nu ştiu cum să reacţioneze”, a declarat Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, pentru Pressone.ro.

"E un subiect tabu şi toată lumea îl tratează ca atare. Din păcate, s-a aflat târziu despre cazul acesta. Ar fi putut fi evitate alte posibile abuzuri sexuale, cazul din Malta, de exemplu.

Am fost contactat pe 27 septembrie de omologul meu din Malta, care m-a întrebat dacă au fost aceleaşi probleme şi în România, la clubul la care a antrenat Mangia. I-am spus că au fost doar nişte zvonuri, nimic concret. În schimb, în Malta, jucătorul care ar fi fost abuzat a ieşit public imediat. Abia apoi şi-a făcut curaj şi familia fotbalistului român", a mai spus preşedintele sindicatului fotbaliştilor din România. 

Emilian Hulubei a mai spus că în cele mai multe cazuri apar plângeri dinspre fotbalul românesc în privinţa abuzurilor fizice şi verbale, nu şi pentru abuzuri sexuale. 

"Este pentru prima dată când aud public că s-a întâmplat aşa ceva în România. Zvonuri existau (n.r. - în privinţa lui Devis Mangia), însă nu erau confirmate. Între timp a venit confirmarea. Bineînţeles că se poate face o campanie de educare a sportivilor şi asta va fi pe lista noastră de priorităţi. Nu sunt foarte dese sesizările, dar sunt sigur că se întâmplă în mod constant, peste tot în ţară", a adăugat preşedintele AFAN. 

Interviul integral cu Emilian Hulubei poate fi citit pe Pressone.ro.

Afla mai multe despre: devis mangiaemilian hulubeidevis mangia razvan popa 

viewscnt
Articole similare