Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ar fi transferul carierei! Florinel Coman, propus la cel mai titrat club din Europa. ”E o investiţie bună”

Ar fi transferul carierei! Florinel Coman, propus la cel mai titrat club din Europa. ”E o investiţie bună”

Superliga

Comentarii

Florinel Coman traversează o formă excelentă la FCSB, iar ”Mbappe” poate visa la un transfer în străinătate, dacă evoluţiile sale vor merge pe aceeaşi linie ascendentă. Jocurile bune făcute de extrema roş-albaştrilor nu au trecut neobservate în rândul presei din străinătate, iar scoţienii îl văd pe Coman drept o posibilă soluţie pentru atacul lui Rangers.

Florinel Coman, sub lupa scoţienilor. ”Mbappe”, propus pentru atacul lui Rangers. ”Ar fi un transfer briliant”

Publicaţia scoţiană The Rangers Journal i-a făcut o analiză lui Coman, iar jurnaliştii britanici au ajuns la concluzia că fotbalistul FCSB-ului ar putea reprezenta o soluţie pentru atacul gruparea din Glasgow, ba chiar mai mult decât, au catalogat posibilul transfer drept ”briliant”.

În acest sezon, jucătorul crescut de Academia Hagi a marcat nouă goluri şi a livrat opt pase decisive în 19 meciuri.

"Internaţionalul român este un jucător de picior drept, care evoluează ca extremă stângă, iar anterior a fost în atenţia lui Manchester City. E într-o formă grozavă în actualul sezon. Ar putea fi el răspunsul pentru probleme lui Rangers?

Coman a devenit recent şi o piesă importantă din angrenajul echipei naţionale a României. Creativitatea lui şi tehnica pe care o are cu mingea la picior sunt factorii cheie pentru forma sa recentă.

La nivel de club a strălucit cu adevărat în acest sezon. În 19 meciuri din Superliga (17 ca titular) a marcat 9 goluri şi a oferit 8 pase decisive. Are în medie un gol la 163 de minute şi o contribuţie la un gol la fiecare 86 de minute. Şi-a adus contribuţia la goluri cel puţin o dată în fiecare meci pe parcursul acestui sezon, ceea ce este incredibil.

Spre deosebire de extremele lui Rangers din ultima vreme, Coman este un jucător căruia îi place foarte mult să şuteze de la distanţă. Rata lui de conversie este de doar 15%, dar asta pentru că şutează foarte mult de la distanţă. A şutat în total de 32 de ori din afara careului şi a marcat de 3 ori, două dintre goluri fiind din lovituri libere. Are o tehnică excelentă, dar deciziile pe care le ia când vine vorba de şuturi i-ar putea frustra uneori pe fani.

Coman este la fel de eficient şi în ceea ce priveşte servirea coechipierior. Are deja 8 pase decisive şi o medie de 1,8 şanse create la fiecare 90 de minute. Este un mare fan al paselor în spatele apărării, aşa că orice echipă cu jucători care aleargă ar putea beneficia de acest lucru.

Abilitatea lui de a controla mingea, aşa cum am menţionat anterior, este una de top. Are o medie de 2,6 driblinguri încercate la fiecare 90 de minute şi o rată de succes de 60%. Îi place să tragă fundaşii spre interior pentru a intra pe piciorul drept, însă nu este complet dependent de dreptul.

Rapiditatea lui pe spaţiile mici i-a adus şi două penalty-uri lui FCSB în acest sezon. Este genul de extremă care poate încânta, dar şi să frustreze fanii. Cu cât va mai căpăta experienţă, cu atât va deveni mai bun în pasarea mingii la momentul potrivit. 

Coman nu se fereşte nici să îşi aducă aportul pe faza defensivă. Are o medie a recuperărilor de 0,9 mingi în ultima treime şi 3,6 recuperări (n.r - pe tot terenul) la fiecare 90 de minute. Are şi cifre impresionante la capitolul dueluri - 53% dintre cele de la sol fiind câştigate.

Florinel Coman este un talent de-a dreptul impresionant, cu un profil bun. Ar fi puţin mai scump decât jucătorii pe care i-am propus în trecut, dar cu siguranţă ar fi o investiţie bună. Cred că ar fi un transfer briliant", a notat The Rangers Journal, citat de Sport.ro.

Glasgow Rangers este cel mai titrată echipă din Europa, cu nu mai puţin de 115 trofee adunate de-a lungul istoriei de 151 de ani a clubului. În prezent, fosta formaţie a lui Ianis Hagi este pe locul doi în SPFL, la două puncte de marea rivală Celtic, dar şi cu un meci mai puţin disputat.

Afla mai multe despre: fcsbsuperligăglasgow rangersianis hagi 

viewscnt
Articole similare