You are here:

"Arbitrul nu a înţeles cererea". Olivier Giroud a ratat loviturile de departajare dintr-un motiv uluitor

"Arbitrul nu a înţeles cererea". Olivier Giroud a ratat loviturile de departajare dintr-un motiv uluitor
Comentarii

Atacantul Olivier Giroud ar fi trebuit să intre pe teren în prelungirile meciului Franţei cu Portugaliei, pentru a executa la loviturile de departajare, însă selecţionerul Didier Deschamps nu a mai avut timp să-l introducă în joc.

Olivier Giroud nu a mai intrat pe teren în Portugalia - Franţa. Care este motivul

"Nu l-am putut trimite în teren pe Olivier. Arbitrul nu a înţeles cererea mea. Aveam de făcut această ultimă schimbare. Olivier era un candidat pentru a executa", a recunoscut selecţionerul Franţei pentru beIN SPORTS.

Michael Olivier, arbitrul englez, a fluierat pur şi simplu finalul prelungirilor, fără să mai acorde vreun minut în plus. A fost un fluier care l-a împiedicat pe selecţionerul Les Bleus să-l introducă în teren pe jucătorul de la Los Angeles FC, deoarece articolul 10 alineatul 3 din regulamentul IFAB, organismul însărcinat cu legile jocului, interzice înlocuirea unui jucător de câmp după terminarea meciului.

În locul lui Olivier Giroud, şi-au asumat responsabilităţile Ousmane Dembélé, Youssouf Fofana, Jules Koundé, Bradley Barcola şi Théo Hernandez.

Ei au transformat toate cele cinci lovituri, în contextul în care Koundé şi Barcola nu mai executaseră niciodată un penalty.

Portarul Franţei, după calificarea în semifinalele EURO 2024

Portarul naţionalei Franţei, Mike Maignan, a declarat că jucătorii francezi au fost impecabili la executarea loviturilor de departajare la meciul cu Portugalia, care a adus calificarea reprezentativei sale în semifinalele EURO 2024.

"Sunt fericit, fericit pentru toată lumea. Nu a fost un meci uşor. A fost o naţiune mare în faţa noastră. Ştiam că va fi complicat. Am fost solide în defensivă şi le-am dat şi lor bătăi de cap. Forţa noastră mentală a făcut diferenţa. La loviturile de departajare, nu am tremurat şi asta a făcut diferenţa", a spus Maignan.

Primele 90 de minute s-au încheiat fără gol, iar în prelungirile meciului nici una dintre cele două formaţii nu au reuşit să dea lovitura decisivă, astfel încât s-a ajuns la loviturile de departajare. 

Afla mai multe despre: olivier giroudportugalia franta euro 2024 

viewscnt
Articole similare