Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au venit sancţiunile după etapa recentă din Superligă! Fotbaliştii care au fost pedepsiţi de Comisia de Disciplină din cadrul FRF

Au venit sancţiunile după etapa recentă din Superligă! Fotbaliştii care au fost pedepsiţi de Comisia de Disciplină din cadrul FRF

Superliga

Comentarii

Comisia de Disciplină din cadrul FRF, întrunită miercuri, a decis sancţiuni pentru fotbaliştii Robert Moldoveanu, Christian Irobiso şi Mihai Căpăţână.

Deciziile Comisiei de Disciplină după etapa a noua din play-off-ul/play-out-ul Superligii

Hotărârile sunt următoarele:

FC Rapid 1923 vs. Universitatea Craiova – Eliminare Căpăţână Cristian Mihai - În baza art. 63.1.e, raportat la art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru un joc şi penalitate sportivă de 740 lei.

ACS Campionii FC Argeş vs. ACS Petrolul 52  - Eliminări Moldoveanu Robert Marian, Irobiso Okechukwu Christian (oaspeţi) - În temeiul art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancţionează jucătorul Irobiso Okechukwu Christian  cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 3.000 lei.

În temeiul art. 63.1.a, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancţionează jucătorul Moldoveanu Robert Marian cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 3.000 lei.

Articolul menţionat prevede următoarele:

Articolul 63 – Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaş roşu) de arbitru

1 Un jucător trebuie eliminat de arbitru pentru săvârşirea uneia dintre următoarele abateri prevăzute de ”Legile Jocului”:

a) abatere gravă; b) comportare violentă; e) oprirea unei ocazii clare de a marca, a unui adversar aflat în atac care se deplasează spre poarta adversă prin comiterea unei greşeli sancţionabilă cu lovitură liberă sau lovitură de pedeapsă (penalty).

2 Sancţiunile aplicabile jucătorilor pentru săvârşirea abaterilor de mai sus sunt următoarele:

2.1. Suspendare pentru un joc: pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. d), e) şi g).

2.4. Pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. a) şi b), sancţiunile aplicabile sunt: a) lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică, de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei; în caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin acte medicale eliberate de unitatea medicală care a diagnosticat vătămarea corporală.

Afla mai multe despre: sanctiuni superliga 

viewscnt
Articole similare