Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aur pentru România! Cătălin Chirilă, locul 1 la canoe simplu 1000 de metri, la Europenele de la Munchen: ”Ivan zâmbeşte fericit!”

Aur pentru România! Cătălin Chirilă, locul 1 la canoe simplu 1000 de metri, la Europenele de la Munchen: ”Ivan zâmbeşte fericit!”

Alte sporturi

Comentarii

Cătălin Chirilă a devenit campion european în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri.

Aur pentru România! Cătălin Chirilă, locul 1 la canoe simplu 1000 de metri, la Europenele de la Munchen

Sportivul Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri de la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Chirilă a condus aproape integral cursa şi a încheiat cu timpul de 3:49.681. El a fost urmat de sportivul ceh Martin Fuksa şi de italianul Carlo Tacchini.

Cătălin Chirilă i-a dedicat victoria lui Ivan Patzaichin, cel care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Munchen în urmă cu 50 de ani, în 1972.

Comitetul Olimpic Sportiv Român a transmis imediat primul mesaj de felicitare pentru canoistul tulcean.

”Auuur, Cătălin Chirilă! 

Canoistul român a câştigat titlul european la canoe simplu 1000 m la Campionatele de la Munchen. 

Pe pista olimpică Regata, locul în care Ivan Patzaichin a scris povestea unui titlu olimpic cu pagaea ruptă, Cătălin a ridicat mână spre cer... un gând a zburat spre Ivan! 

Ivan zâmbeşte fericit! 

Bravooo, Cătălin! Ţie şi antrenorilor Florin Popescu şi Petre Condrat!”, au transmis reprezentanţii COSR, pe pagina oficială de Facebook.

Cătălin Chirilă este calificat şi în proba de canoe-500 metri la Europene, care va avea loc duminică.

Este a doua medalie de aur cucerită de Cătălin Chirilă în această lună. Sportivul de 24 de ani a câştigat aceeaşi medalie şi la canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri, dar şi una de argint la C1-500 de metri, la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint de la Halifax, Canada, competiţie ce a avut loc la începutul lunii.

Afla mai multe despre: catalin chirilacampioncanoe 

viewscnt
Articole similare