Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avocaţii FCSB-ului exultă după decizia dată de ÎCCJ: "Palmaresul aparţine echipei din Liga 1. CSA nu poate avea pretenţii"

Avocaţii FCSB-ului exultă după decizia dată de ÎCCJ: "Palmaresul aparţine echipei din Liga 1. CSA nu poate avea pretenţii"

FCSB

Comentarii

Avocaţii FCSB-ului au oferit o primă reacţie după decizia ÎCCJ de a rejudeca procesul pentru palmares între FCSB şi CSA Steaua.

"Considerăm decizia un real succes. Curtea de Apel nu a lămurit cauza, nu a precizat ce se întâmplă cu palmaresul după 2003. Lucrurile sunt simple. 

Un club care a avut continuitate deţine palmaresul unic, acesta aparţine celui care deţine azi clubul. Decizia este favrabilă FCSB, un succes incotestabil. Ne revedem la rejudecare. Cum s-a întâmplat şi în dosarul cu mărcile, când ÎCCJ a decis rejudecarea şi anularea mărcilor celor de la CSA Steaua.

Curtea de Apel a decis că după anul 1998, CSA Steaua nu poate avea nicio pretenţie asupra palmaresului. Noua echipă înfiinţată în 2017 nu are niciun izvor comun cu echipa istorică. Acest lucru va face obiectul rejudecării, deoarece prima decizie nu era foarte clară. Palmaresul de la înfiinţare, din 1947, este unic şi aparţine echipei din Liga 1" , a declarat avocatul FCSB-ului, Adrian Căvescu.

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie a decis rejudecarea procesului de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să trimită spre rejudecareprocesul de palmares dintre CSA Steaua şi FCSB.

"Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă", este decizia ÎCCJ.

Astfel, rămâne în vigoare decizia luată pe fond de Tribunalul Bucuresti - care a acordat CSA Steaua palmaresul din perioada 1947-2003, adica inclusiv perioada AFC Steaua (1998-2003).

În iunie 2020, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a rămas cu palmaresul echipei de fotbal din perioada 1947 şi până în 1998 şi a pierdut perioada cuprinsă între 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA, şi 2003, când formaţia a fost preluată de Gigi Becali, potrivit unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu era definitivă.

Recursul intentat anul trecut de Asociaţia Salvaţi Steaua şi de clubul cu fosta denumire FC Steaua Bucureşti a fost contestat de CSA Steaua.

În general, Asicaţia Salvaţi Steaua susţine că palamaresul şi marca au revenit Asociaţiei Fotbal Club Steaua, în anul 1998, când secţia de fotbal s-a desprins de CSA Steaua, conform cerinţelor UEFA prinvind dreptul de a evolua în cupele europene pentru cluburile de stat. Ei consideră că structura desprinsă în 1998 şi preluată în 2003 de Gigi Becali, ca Fotbal Club Steaua, este continuatoarea fostei echipe Steaua de până atunci.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare