Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Bă, ce sărăcie e la voi în România!”. Fostul internaţional a confirmat opinia jucătorului din Premier League: ”Ne-am dus în polul sărăciei”

”Bă, ce sărăcie e la voi în România!”. Fostul internaţional a confirmat opinia jucătorului din Premier League: ”Ne-am dus în polul sărăciei”

Fotbal intern

Comentarii

Florin Gardoş a jucat timp de aproape patru ani în Anglia, la Southampton, formaţie la care a fost coechipier cu Ryan Bertrand, fost internaţional englez şi actual component al celor de la Leicester City. Acesta s-a confesat fundaşului român retras din activitate.

Florin Gardoş a fost una din cele mai bune afaceri făcute de Gigi Becali la FCSB.

Luat doar cu 150.000 de euro în 2010 de la Concordia Chiajna, a fost vândut patru ani mai târziu de FCSB în Premier League, la Southampton, cu 6,8 milioane de euro.

Perioada petrecută în Anglia a fost una dificilă, presărată cu multe probleme medicale. Nu a reuşit să strângă decât 11 meciuri în Premier League şi 18 în toate competiţiile, până să fie cedat, mai întâi ca împrumut, iar mai apoi definitiv, în 2018, la Universitatea Craiova.

La Southampton l-a avut coechipier pe Ryan Bertrand, care a ajuns în 2021 la Leicester, şi a povestit un episod petrecut cu mai bine de zece ani în urmă în care acesta a fost implicat.

Părerea unui jucător din Premier League despre România: ”Bă, ce sărăcie e la voi!”

În octombrie 2010, naţionala U21 a României, condusă la acea vreme de Emil Săndoi, câştigătoare a grupei din preliminarii, s-a duelat cu Anglia în barajul pentru calificarea la Campionatul European

Tricolorii pierdeau turul din Anglia, la Norwich, scor 1-2, iar acasă, la Botoşani, în manşa retur, remizau, scor 0-0, astfel că ratau prezenţa la turneul final.

Bertrand, component al Angliei U21, a fost surprins negativ de condiţiile precare pe care le-a întâmpinat în România şi i s-a confesat, ani mai târziu, lui Florin Gardoş.

"S-a jucat la Botoşani dintr-o obsesie a federalilor de a juca pe un stadion pe care am mai câştigat. În lotul Angliei era Ryan Bertrand, care a câştigat Champions League cu Chelsea.

Pe urmă l-am avut coleg la Southampton. Ne-am adus aminte de meciul ăsta, care a fost un baraj pentru EURO. Mi-a zis: 'Bă, ce sărăcie e la voi în România!'.

I-am spus: 'E, nu zic că nu e, dar ne-am dus în polul sărăciei, la Botoşani', adică nu e chiar aşa rău. Un meci incredibil, o dublă cu Anglia. În deplasare am jucat la Norwich, a fost extraordinar", a declarat Florin Gardoş, conform Pro Arena.

Ryan Bertrand a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea (2012). În palmares mai are încă două trofee cu formaţia londoneză şi încă unul cu Leicester.

Florin Gardoş are 14 prezenţe în tricoul echipei naţionale a României.

Afla mai multe despre: gardosromania 

viewscnt
Articole similare