Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Variantă bombă pentru echipa naţională? Ce spune starul FCSB-ului despre posibilitatea de a reprezenta România: ”O onoare mare”

Variantă bombă pentru echipa naţională? Ce spune starul FCSB-ului despre posibilitatea de a reprezenta România: ”O onoare mare”

FCSB

Comentarii

Transferat de FCSB în această vară în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro, de la FC U Craiova, Andrea Compagno (26 de ani) nu pare să aibă şanse realiste de a reprezenta naţionala Italiei vreodată, astfel că a fost întrebat dacă ar fi interesat să îmbrace cândva tricoul României.

Probabil singurul jucător transferat de FCSB în această vară care a dat randamentul dorit până acum, Andrea Compagno şi-a demonstrat valoarea la două echipe din Liga 1 deja.

Atacantul italian este cel mai bun marcator din campionatul nostru în anul 2022, cu 19 reuşite, 15 în tricoul lui FC U Craiova şi patru pentru noua sa echipă, în doar cinci etape.

La 26 de ani, este greu de crezut că Andrea Compagno va mai ajunge vreodată la nivelul necesar pentru a reprezenta naţionala Italiei, dar ar putea avea şanse de a îmbrăca tricoul României, cel puţin din punct de vedere sportiv.

La momentul actual, cei doi jucători care se luptă pentru postul de titular la naţională sunt Denis Alibec şi George Puşcaş, în timp ce Louis Munteanu, Jovan Markovic, Andrei Ivan şi Denis Drăguş ar mai putea fi luaţi în calcul pentru acea poziţie.

Variantă bombă pentru echipa naţională?

În condiţiile în care Andrea Compagno este de o valoare similară cu aceştia, atacantul de 26 de ani ar putea avea şanse să prindă convocarea, dacă i se permite şi dacă îşi doreşte să îmbrace tricoul ţării noastre.

Întrun interviu acordat înaintea meciului retur cu Silkeborg, fotbalistul FCSB-ului a fost întrebat despre posibilitatea de a reprezenta România.

Compagno a afirmat că este o ”onoare mare” să i se propună un astfel de lucru, dar a punctat că este prematur pentru a se gândi la aşa ceva, întrucât se află în ţară de doar doi ani.

Naţionala are atacanţi, pe Alibec, pe Puşcaş. E o onoare mare, dar e prea devreme acum pentru aşa ceva. Mă simt bine aici în România, sunt fericit. Cel mai important e să vrei să înveţi, româna e similară cu italiana.

Din primul rând am vrut, ca formă de respect, să învăţ limba română. Trebuia să vorbesc română, pentru că sunt în România. Nu ceilalţi să vorbească în italiană sau engleză cu mine”, a declarat Andrea Compagno, pentru Pro Arena.

În ciuda formei buna a noului său atacant, Gigi Becali doreşte să transfere un alt vârf.

Afla mai multe despre: andrea compagno 

viewscnt
Articole similare