Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Basarab Panduru a răbufnit după ce l-a auzit pe Dan Petrescu: ”Ştii ce nu-mi place mie?”

Basarab Panduru a răbufnit după ce l-a auzit pe Dan Petrescu: ”Ştii ce nu-mi place mie?”

Superliga

Comentarii

Basarab Panduru a răbufnit după ce Dan Petrescu s-a plâns că nu poate avea 30 de jucători în lot.

În ciuda victoriei la scor în faţa Farului, scor 3-0, Dan Petrescu n-a fost în totalitate mulţumit. Antrenorul campioanei României cere ca FRF să lase echipele cu 30 de jucători în lot.

În acest moment, regulamentul impune unei echipe să aibă maximum 25 de jucători în lot, dintre acre cel puţin 4 dintre ei trebuie să fie formaţi în cadrul clubului.

Basarab Panduru îl contrazice pe Dan Petrescu: ”Noi nu suntem în stare să plătim 20 de jucători”

Dan Petrescu este recunoscut pentru modificările consistente de lot pe care le face în fiecare fereastră de transferuri.

Însă antrenorul campioanei României spune că n-ar mai fi nevoit să facă toate aceste mutări dacă regulamentul i-ar permite să aibă în lot 30 de jucători.

Ideea nu este pe placul lui Basarab Panduru, cel care a explicat faptul că o astfel de măsură ar şubrezi şi mai mult bugetele cluburilor şi ar fi afectate mai ales echipele mici:

”Nu mi se pare normal. Noi nu suntem în stare să plătim la zi 20 de jucători şi băgăm 30 în lot, ca să ce? Ca să nu-i mai plătim deloc, să ajungă şi alte echipe să nu plătească?

De unde avem probleme, că avem vreo 20 de jucători în lot şi nu le dăm salariile, acum punem 30 ca să mai vină alte echipe să nu plătească salariile.

Ţi se pare că noi putem să avem 30 de jucători în lot? Mioveni poate să aibă 30 de jucători în lot, atâta timp cât nu sunt plătiţi jucătorii ăştia care sunt acolo, 20? De ce să avem mai mulţi?

Ştii ce nu-mi place mie? Reguli introduse de oameni să le fie lor bine. Nu e vorba aici doar despre Petrescu, este vorba despre toată lumea. Toate regulile care se fac, vine cineva cu idee, dar vine doar să-i fie lui bine.

Nu are treabă niciodată nimeni să vină cu o idee să ajute pe toată lumea. Nu e nimeni interesat de treaba asta [...] Genuri de invenţii din astea, să-ţi fie ţie bine, nu-mi convin, nu-mi plac deloc.

Îmi plac ideile care ajută pe toată lumea. Hai să vină cu o idee, ideea cea mai corectă este: ”hai să facem ceva să plătim jucătorii la timp!” Ăsta este primul lucru pe care trebuie să-l facem dacă vrem să vorbim despre fotbal”, a comentat Basarab Panduru la Orange Sport.

Dan Petrescu vrea lot de 30 de jucători

Dan Petrescu se plânge că FRF nu este de acord să modifice regulamentul şi să permită cluburilor să aibă lot de 30 de jucători. Antrenorul lui CFR Cluj şi-ar dori şi mai mulţi jucători pe bancă, 11, faţă de 7, câţi sunt acum.

”Eu nu înţeleg cu numărul de pe listă. M-am uitat la Chelsea, au 30 de jucători. Păi eu am mai multe meciuri ca Chelsea. De ce Chelsea trebuie să aibe 30 de jucători în lot şi eu am 22 pe listă? Nu înţeleg.

Eu mă bat de 5 ani să se marească lista, pentru că avem foarte multe meciuri, o să vina Conference League, Cupa României, campionat. În total ajungem aproape la 70 de meciuri într-un sezon. Şi nu ne ajung jucătorii.

Dar care-i motivul să nu laşi clubul, să-l laşi dacă vrea să aibe 30 de jucători? Lasă să aibe 30. Noi trebuie să-i dăm afară, să-i punem pe la echipa a doua, să-i las prin tribune. Asta cu tribuna... lasă-mă pe banca cu 11 jucători. Toate cluburile au fost de acord, Federaţia n-a fost. Spuneţi-mi şi mie de ce?”, a spus Dan Petrescu.

Potrivit regulamentului, un club poate avea un lot de maximul 25 de jucători, dintre care minimum 8 trebuie să fie formaţi la nivel naţional, cel puţin 4 trebuie să fie formaţi de club şi maximum 4 pot fi din afara Uniunii Europene.

Afla mai multe despre: panduru 

viewscnt
Articole similare