Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Becali le-a luat faţa! Dorit de Rapid, a semnat cu FCSB: 2 milioane € suma de transfer

Becali le-a luat faţa! Dorit de Rapid, a semnat cu FCSB: 2 milioane € suma de transfergalerie foto

FCSB

Comentarii

Transferat de FCSB pentru aproape două milioane de euro, Alex Chipciu (33 de ani) a petrecut patru ani şi jumătate la Bucureşti, fiind părtaş la ultimele performanţe importante reuşite de echipa roş-albastră, înainte de a pleca în Belgia, la Anderlecht.

Alex Chipciu a fost parte din echipa FCSB-ului care făcea legea în Liga 1 în perioada 2012-2015, când roş-albaştrii reuşeau să cucerească trei titluri la rând să să facă performanţă în Europa.

Parcursul din Europa League, încheiat de Chelsea, şi ultima calificare în grupele Champions League au fost ultimele rezultate cu adevărat notabile reuşite de o echipă românească în Europa, iar Chipciu a fost om de bază la acestea.

Fan al echipei de mic, actualul jucător de la U Cluj a recunoscut în nenumărate rânduri că visa să îmbrace tricoul roş-albastru, dar, înainte de a sosi în Ghencea, Chipciu era dorit mai degrabă de Rapid şi Dinamo.

Legitimat la Braşov, majoritatea coechipierilor săi de valoarea făceau pasul în Giuleşti, iar Alex Chipciu era de asemenea dorit insistent de Rapid, în contextul în care Dinu Gheorghe tocmai devenise preşedintele clubului.

Dorit insistent de Rapid, fotbalistul a semnat cu FCSB

Însă, dornic să îmbrace tricoul echipei sale de suflet, fostul internaţional român a avut răbdare şi, după ce a semnat cu fraţii Becali şi a impresionat la naţională, a ajuns şi la FCSB.

Chipciu a fost unul dintre preferaţii patronului în perioada petrecută la club şi a avut şi o relaţie foarte bună cu MM Stoica.

MM clar mă voia în perioada când eram la Braşov, interacţionasem cu vreun an înainte, când eram la un turneu celebru, la Braşov. Fusese şi MM şi... îl aveam pe Vali Badea la Braşov.

El îi suna pe 'Mache', pe 'Vijelie' de la Steaua (n.r. FCSB), la fel, şi spunea <<ăsta e stelist, vrea să vină la voi>>. MM ştia, dar apoi au fost tatonări şi am fost mai aproape de Rapid şi de Dinamo în perioada aia.

Majoritatea jucătorilor de la Braşov se duceau la Rapid, fusese Dinu Gheorghe preşedinte, s-a dus la Rapid şi începea să ia din jucători, Mihai Roman, Zburlea, Oros.

În sufletul meu, clar îmi doream să joc la Steaua, dar Steaua nu era la orizont la modul... nu era nimic concret la acel moment, apoi am dat gol la naţională, amical cu Grecia.

Semnasem cu domnul Giovanni şi domnul Victori Becali şi mă apropiam de Bucureşti. Iar, după acel meci cu Grecia, domnul Gigi Becali a declarat ceva de mine, <<bam, bam, bam>> s-au legat lucrurile.

E clar, dacă stăm să ne gândim la evoluţia echipelor... e uşor să zici acum <<ai mers la Steaua (n.r. FCSB) şi ai luat campionate, dacă te duceai la Rapid sau Dinamo era la fel>>.

Nu e aşa, dacă nu ai mediul şi contextul şi tot ce trebuie pentru performanţă, e greu. Au fost jucători buni la Dinamo şi Rapid şi nu au performanţele noastre de la Steaua (n.r. FCSB)”, a declarat Alex Chipciu, pentru Orange şi Prima Sport.

În cei patru ani şi jumătate petrecuţi la FCSB, Alex Chipciu a reuşit să ridice trei titluri, o Cupă a României şi două Cupe ale Ligii.

Pe lângă performanţele reuşite alături de echipa sa, fostul ”tricolor” i-a adus lui Gigi Becali şi un profit de un milion de euro, în momentul plecării la Anderlecht.

Afla mai multe despre: alex chipciu 

viewscnt
Articole similare