Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Când îşi va lua Mihai Pintilii licenţa PRO. Mihai Stoica a făcut anunţul, după ce fostul secund l-a dominat tactic pe Mutu în FCSB - Rapid 3-1 | EXCLUSIV

Când îşi va lua Mihai Pintilii licenţa PRO. Mihai Stoica a făcut anunţul, după ce fostul secund l-a dominat tactic pe Mutu în FCSB - Rapid 3-1 | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Mihai Stoica (57 de ani) a fost prezent în studioul Orange Sport şi a vorbit pe seama derby-ului câştigat de FCSB în faţa rivalilor de la Rapid. Managerul general al vicecampioanei a anunţat când Mihai Pintilii va putea să devină posesor al licenţei PRO.

FCSB s-a impus în derby-ul cu Rapid, scor 3-1, iar starea de spirit s-a schimbat radical în tabăra vicecampioanei.

Rămasă fără serviciile lui Nicolae Dică, formaţia roş-albastră a fost condusă de la margine de Mihai Pintilii, tehnician care nu deţine încă licenţa PRO.

Când îşi va lua Mihai Pintilii licenţa PRO. Mihai Stoica a făcut anunţul, după ce fostul secund l-a dominat tactic pe Mutu în FCSB - Rapid 3-1 | EXCLUSIV

Fost secund în mandatele lui Dică sau Toni Petrea, Pintilii a anunţat în mai multe rânduri că încă nu i-a sosit vremea să o preia pe FCSB din postura de antrenor principal.

Invitat la Orange Sport, Mihai Stoica a precizat momentul în care MIhai Pintilii îşi va lua licenţa PRO şi va putea fi antrenor principal cu acte în regulă. 

”Da, sigur că da (n.r. dacă a ţinut discursul de antrenor principal) Şi cu Toni Petrea, şi cu Dică, Pintilii avea voce în vestiar şi înainte de meciuri. S-a schimbat, pentru că are ultimul cuvânt. Să vedem ce va fi mai incolo.

Asta e perioada de graţie. Are voie să dea indicaţii, dar după aia trebuie să fie un antrenor principal, cu licenţă PRO. În niciun caz nu va fi un posesor de licenţă PRO doar ca să facă figuraţie.

Să dau două exemple din ce am trăit eu. Am avut două echipe cu doi antrenori principali. Cosmin Olăroiu cu Cătălin Necula. Bineînţeles că Oli avea ultimul cuvânt, dar de multe ori discuţii în pauză când Cătălin era mai detaşat, lucid şi relaxat, iar Oli îi dădea mult credit. Nu întâmplător a mers cu el peste tot. Eu vorbesc de 2005-2006, iar acum suntem în 2022 şi ei sunt împreună.

Al doilea exemplu a fost Reghecampf cu Anton Petrea. Petrea avea un rol foarte important şi chiar m-am mirat când Reghecampf a rămas fără el, pentru că fuseseră la Snagov, la Chiajna, la noi etc.

Eu consider că un antrenor de valoare îşi alege un staff de valoare şi îi creşte mult valoarea. Un antrenor care nu înţelege că lângă el trebuie să aibă un secund de mare valoare, atunci are o problemă.

În primul rand, nu eu sunt cel care decide, doar ca Gigi e o persoană foarte imprevizibilă şi nu ştii niciodată ce te aşteaptă. Asta e cumva plasa mea de siguranţă. M-aş bucura să rămână Pintilii şi să facem rezultate.

Aş vrea să fim foarte corecţi, să nu încercăm să driblăm regulamentele. E prea stufoasă problema asta. Ar trebui să fie mult mai permisivi cei de la şcoala naţională de antrenori cu foştii internaţionali.

Oamenii ăia nu au avut timp să facă şcoli de antrenori din moment ce au jucat fotbal până la o anumită vârstă şi au fost jucători reprezentativi pentru fotbalul românesc.

(n.r. despre când ar putea să Pintilii să îşi ia licenţa Pro) Cred că o să am 65 de ani şi n-am decât 57”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: fcsbpintilii 

viewscnt
Articole similare