You are here:

Când va avea loc procesul în apel în cazul Platini-Blatter: ”Audierea va avea loc în Elveţia”

Când va avea loc procesul în apel în cazul Platini-Blatter: ”Audierea va avea loc în Elveţia”

Fotbal internațional

Comentarii

Procesul în apel în cazul lui Michel Platini (69 de ani) şi Sepp Blatter (88 de ani) va avea loc în luna martie a anului viitor, în Elveţia.

Cazul lui Platini şi Blatter: Procesul în apel va avea loc în luna martie a anului 2025, în Elveţia

Procesul în apel al fostului preşedinte al FIFA Sepp Blatter şi al fostului şef al UEFA Michel Platini, achitaţi în primă instanţă în 2022, va avea loc între 3 şi 25 martie, ”probabil” în faţa instanţei judiciare din cantonul Basel-Landschaft, relatează AFP.

”Audierea va avea loc probabil în cantonul Basel-Landschaft, în Muttenz sau Liestal”, a declarat pentru AFP Dominic Nellen, avocatul lui Michel Platini, confirmând o informaţie din Le Monde.

Michel Platini şi Sepp Blatter au fost achitaţi în 2022 într-un caz de fraudă în care Blatter era suspectat că, în 2011, a efectuat o ”plată necuvenită” în detrimentul FIFA, fără documente justificative, de 1,83 milioane de euro către Michel Platini pentru activităţi de consultanţă desfăşurate între 1999 şi 2002.

Parchetul elveţian a făcut apel împotriva acestei achitări în toamna anului 2022, iar FIFA s-a alăturat apelului.

În aprilie anul trecut, Michel Platini a obţinut recuzarea întregii curţi de apel a Tribunalului penal federal elveţian - judecători şi grefieri - o primă victorie pentru avocatul său, care spera la „o achitare clară” în procesul său de apel.

Procesul se va desfăşura acum între 3 şi 13 martie, deliberările fiind aşteptate la 25 martie.

Afla mai multe despre: michel platinisepp blatteruefafifa 

viewscnt
Articole similare