adplus-dvertising
You are here:

Ce s-a întâmplat cu FCSB printre maghiarii din Slovacia! MM Stoica, uimit: "Ne-am speriat... Ne-au spus că o să fim trataţi cu ostilitate după declaraţiile lui Gigi" | EXCLUSIV

Ce s-a întâmplat cu FCSB printre maghiarii din Slovacia! MM Stoica, uimit: "Ne-am speriat... Ne-au spus că o să fim trataţi cu ostilitate după declaraţiile lui Gigi" | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a recunoscut că deplasarea din Slovacia, pentru partida cu DAC Dunajska Streda, i-a depăşit toate aşteptările. Puşi în gardă după declaraţiile lui Gigi Becali la adresa premierului Ungariei, Viktor Orban, şi etnicilor maghiari, bucureştenii au găsit o altă realitate, de fapt.

Dezvăluiri după deplasarea FCSB-ului din Slovacia: "Toată lumea vorbeşte ungureşte. E lecţie de civilizaţie"

FCSB s-a impus, miercuri seară, scor 1-0 (0-0), în meciul disputat în deplasare, cu echipa slovacă Dunajska Streda, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League. Unicul gol al meciului de pe stadionul DAC Arena a fost marcat de Joonas Tamm, în minutul 69, după o pasă de la Radunovic.

Partida s-a jucat în Dunajska Streda, oraş din Slovacia locuit de 23.000 de persoane, cu o majoritate maghiară în rândul populaţiei de 72%. De altfel, aşa cum se întâmplă şi la Sfântu Gheorghe cu Sepsi, echipa slovacă DAC a primit finanţări importante din partea guvernului de la Budapesta. 

Deşi s-au aşteptat la o primire ostilă, mai ales după declaraţiile lui Gigi Becali la adresa investiţiilor lui Viktor Orban, cei de la FCSB au găsit o altă realitate în oraşul slovac. Mihai Stoica a lăudat modul în care echipa din România a fost primită de organizatori. 

"Toată lumea vorbeşte ungureşte. Ne-am simţit ca la Sfântu Gheorghe, dar pot spune nu că s-au purtat civilizat, ci că a fost lecţie de civilizaţie! De la conducători, printre care şi Pavol Farkas, fostul jucător al Vasluiului şi care are foşti colegi cu care ţine legătura, un băiat foarte simpatic, până la suporteri. 

Lumea ne-a spus că o să fim trataţi cu ostilitate din pricina declaraţiilor lui Gigi, dar Gigi a glumit. Când spui ceva şi râzi cinci minute, nu poate fi serios. 

A fost un meci tratat de UEFA cu maxim grad de risc şi au delegat şi ofiţeri de securitate, dar chiar nu a fost nicio problemă. Oamenii sunt atât de civilizaţi... Ne-am speriat noi, ultraşi... De unde? O comună cu stadion frumos", a declarat Mihai Stoica pentru Orange Sport. 

Mihai Stoica a ales să ignore anumite mesaje ostile primite de echipa din România şi de suporterii FCSB, în condiţiile în care au fost primiţi peste aşteptări la meciul din deplasare care a avut loc acum mai mult de o lună.

"În tur (n.r. - cu DAC în Slovacia, în oraşul majoritar maghiar Dunajská Streda) s-au scandat multe chestii. Am fost întâmpinaţi cu atât de multă ospitalitate şi oamenii s-au purtat atât de frumos, încât nu avea sens să discutăm despre asta, dar au fost provocaţi suporterii noştri. Nu aud nimic în tribune. Mi s-a spus că s-a strigat cigányok (n.r. - ţiganii), ceva de genul ăsta, n-am auzit. Asta e situaţia, nu e problemă", a mai spus MM Stoica pentru Orange Sport. 

viewscnt
Articole similare