Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce urmează pentru Cosmin Achim, jucătorul lăsat liber de contract de Petrolul pentru că ar fi pariat. Dezvăluirea unui oficial FRF, în direct | VIDEO EXCLUSIV

Ce urmează pentru Cosmin Achim, jucătorul lăsat liber de contract de Petrolul pentru că ar fi pariat. Dezvăluirea unui oficial FRF, în direct | VIDEO EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

În studioul Orange Sport, moderatoul Silviu Tudor Samuilă l-a avut invitat pe Andrei Vochin, oficial al Federaţiei Române de Fotbal, căruia i-a cerut să explice ce proceduri urmează din partea FRF pentru jucătorul Cosmin Achim, pus pe liber de Petrolul pentru că a pariat pe meciuri de fotbal.

Petrolul Ploieşti a anunţat, în mod oficial, despărţirea de jucătorul Cosmin Achim, adus chiar la începutul acestui an, de la FC Voluntari.

Deşi în comunicatul oficial, clubul prahovean invoca motive personale, Orange Sport a oferit detaliile acestei despărţiri surprinzătoare.

Motivul real din spatele plecării lui Achim ar fi faptul că jucătorul ar fi pariat sume importante de bani pe meciuri de fotbal, înainte de a fi pârât la LPF şi FRF de fosta sa parteneră, care a trimis dovezi celor două foruri.

Achim paria chiar şi 8.000 - 9.000 de lei pe meciuri din Superligă, presupus că uneori chiar pe ale echipei sale, în strânsă legătură cu membrii unui cunoscut clan interlop, au dezvăluit sursele Orange Sport.

Federaţia Română de Fotbal a fost contactată în legătură cu acest subiect, iar cei de la FRF au confirmat informaţia şi au anunţat că există o anchetă în desfăşurare.

Ce urmează pentru Cosmin Achim, jucătorul lăsat liber de contract de Petrolul pentru că ar fi pariat. Dezvăluirea unui oficial FRF, în direct | VIDEO EXCLUSIV

Moderatoul Silviu Tudor Samuilă l-a avut invitat în studioul Orange Sport pe Andrei Vochin, un consilier în cadrul FRF, care a oferit mai multe detalii în cazul lui Cosmin Achim, jucătorul dat afară de Petrolul pentru că ar fi pariat sume uriaşe pe meciurile din prima ligă.

Samuilă: ”Tu ai idee când a intrat FRF în posesia acestor informaţii, când practic s-a declanşat ancheta aceasta?”

Vochin: ”Din ce informaţii am eu, am înţeles că ar fi o săptămână în urmă. Au primit informaţiile astea. Cei din Departamentul de Integritate au declanşat imediat o anchetă. Cercetează în momentul acesta ce se întâmplă acolo. Va urma o procedură.

Jucătorul va fi chemat pentru a fi audiat pe tema asta, dar important este că doamna sau domnişoara care a semnalat lucrul ăsta ar fi de o utilitate foarte mare dacă s-ar adresa departemanului de integritate al federaţiei şi ar dori să depună mărturie acolo pentru tot ce ştie”.

Samuilă: ”Ea poate fi chemată?”

Vochin: ”Ea nu poate fi chemată de departemanul de integritate, pentru că acest departemant nu are nicio calitate în raport cu o terţă persoană care nu face parte din fotbal.

Departamentul va chema cu siguranţă jucătorul la audieri, dar pentru elucidarea acestui caz, dacă această doamnă sau domnişoară doreşte să depună mărturie, este aşteptată la federaţie”.

Samuilă: ”Ai idee ce pedepse riscă? Ţinem minte şi cazul Voduţ...”

Vochin: ”Nu ştim ce e în dosar, nu ştim ce s-a întâmplat. În primul rănd, el în momentul ăsta e nevinovat. Există un regulament sportiv, ca dovadă la Voduţ s-a aplicat.

Dacă Achim va fi vinovat şi va fi ceva similar ca la Voduţ, probabil că şi pedeapsa va fi cumva asemănătoare. Dar, deocamdată, discutăm doar de anchetă. În momentul ăsta, există prezumţia de nevinovăţie care stă în picioare până la proba contrarie”.

În cazul în care Cosmin Achim se va dovedi a fi vinovat, sancţiunile pot fi unele foarte drastice. Fundaşul central a adunat doar cinci meciuri la Petrolul de la transferul său din luna ianuarie.

Un alt caz asemănător în România a avut loc în 2019, cu jucătorul Mihai Voduţ. Legitimat atunci la Chindia, acesta a fost suspendat doi ani şi amendat 300.000 de lei pentru că a pariat pe meciurile echipei sale.

Chiar dacă suspendarea sa s-a încheiat, Voduţ nu a mai revenit în fotbalul profesionist.

Afla mai multe despre: petrolulcosmin achim 

viewscnt
Articole similare