Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai tristă fază din istoria fotbalului românesc! Fostul atacant al ”Generaţiei de Aur” a cobit înaintea finalului cu Suedia: ”Eram sigur că nu ne mai calificăm” | EXCLUSIV

Cea mai tristă fază din istoria fotbalului românesc! Fostul atacant al ”Generaţiei de Aur” a cobit înaintea finalului cu Suedia: ”Eram sigur că nu ne mai calificăm” | EXCLUSIV
Comentarii

Basarab Panduru şi Florin Răducioiu au rememorat meciul dramatic cu Suedia de la Campionatul Mondial din Statele Unite, pierdut de naţionala României la penalty-uri.

Pe 11 iulie 1994, în faţa a peste 80.000 de spectatori, Stanford Stadium din San Francisco a găzduit meciul dintre România şi Suedia, partidă care a intrat în cartea de istorie a naţionalei noastre drept cel mai trist eşec din toate timpurile. Specialiştii ne dădeau mari favoriţi în faţa scandinavilor, mai ales după victorie de răsunet cu Argentina din optimi. 

Suedia a deschis scorul în minutul 78 prin Brolin, însă ”tricolorii” au egalat cu două minute înainte de final prin Răducioiu, iar partida a intrat în prelungiri. Soarta calificării părea decisă, după ce Răducioiu l-a executat pe Thomas Ravelli cu un şut plasat în minutul 110.

Cu toate acestea, Kennet Andersson a egalat la doi în minutul 115, la o fază la care Prunea a gafat nepermis. Fostul atacant al lui Lazio a sărit peste Prunea şi a trimis în poarta lăsată goală de Prunea.

Florin Răducioiu a anticipat că România va pierde la penalty-uri: ”Nu m-am bucurat când am înscris”

Invitat în studioul Orange Sport, Florin Răducioiu a declarat că presimţit că echipa României va pierde la penalty-uri, lucru care s-a şi întâmplat, suedezii transformând patru lovituri de departajare, în timp ce tricolorii au ratat prin Dan Petrescu şi Belodedici.

”Asta a fost intuiţia mea. Incredibil! A fost acea fază pe care Florin nu a gesionat-o bine... În mintea mea, când am văzut că ne-au egalat, după ce am văzut că nu am reuşit să câştigăm cele 120 de minute, am zis în gândul meu: ”Pierdem cu siguranţă! Nu ne calificăm!” Eu când am înscris penalty-ul am fost foarte trist, de fapt nimeni nu s-a bucurat. Eram foarte tensionaţi”, a spus Florin Răducioiu.

Basarab Panduru nu îl învinovăţeşte pe Florin Prunea pentru gafa cu Suedia: ”Nici cu mâinile nu putea ajunge la minge”

Panduru a analizat faza şi este de părere că ar fi fost foarte dificil pentru portarul naţionalei să ajungă la acel balon, având în vedere detenta impresionantă a lui Kennet Andersson.

”Este uşor să spui că a greşit Prunea, dar dacă te uiţi la poza aia şi vezi până unde a sărit Kennet Andersson, te întrebi dacă cineva putea să ia cu mâinile mingea aia. Mi se pare că face o săritură...Mingea vine dintr-o parte, tu te uiţi acolo, jucătorul vine din spatele tău...

Kennet Andersson avea doi metri, era din cale afară de mare. Mi se părea că nici cu mâinile nu putea să ia mingea”, a declarat Panduru.

  • VIDEO cu golul lui Kennet Andersson din Suedia - România 2-2 (4-3 după penalty-uri)

Afla mai multe despre: generaţia de aursuediaromâniapruneakennet anderssonrăducioupanduru 

viewscnt
Articole similare