Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cele mai importante statistici după primul an cu VAR în România. Concluziile trase de FRF

Cele mai importante statistici după primul an cu VAR în România. Concluziile trase de FRF

Fotbal intern

Comentarii

Sistemul VAR a debutat în fotbalul românesc în urmă cu un an, cu ocazia Supercupei României. Acum, chiar înainte de ediţia din acest an, FRF a tras concluziile după ce fotbalul românesc a beneficiat de 318 meciuri cu sistem VAR în sezonul precedent.

Deşi în multe momente a fost criticat atât de fotbaliştii din România, cât şi de oficialii cluburilor, sistemul VAR a reuşit să îndrepte multe decizii luate iniţial incorect de arbitri.
Analiza a fost făcută chiar de CCA, care a scos în evidenţă eficienţa arbitrajului video.
 
Concret, 1368 de verificări au fost efectuate în camera VAR în sezonul precedent. Dintre acestea, 126 au condus la schimbarea deciziei pe care „centralul” a luat-o iniţial. „Practic, am avut o intervenţie VAR la fiecare 2,5 meciuri, o medie similară cu ceea ce regăsim în campionatele de top sau în competiţiile UEFA”, spune Kyros Vassaras, preşedintele CCA.
 

Loviturile de la 11 metri, cele mai analizate în camera Var

O alta statistică interesantă este reprezentată de loviturile de la 11 metri acordate în urma consultării VAR. 68% din totalul verificărilor au fost pentru acordarea sau neacordarea loviturilor de pedeapsă, iar 61% dintre situaţiile în care arbitrul s-a dus să verifice la monitor o anumită fază discutabilă au fost pentru acordarea sau neacordarea unei lovituri de la 11 metri.
 
„Pe măsură ce ne-am apropiat de finalul de sezon am remarcat un progres în ceea ce înseamnă luarea celor mai bune decizii cu ajutorul VAR. Sunt convins că sezonul următor va fi tot mai bine” a fost concluzia Vassaras.
 

Afla mai multe despre: sistemul varfrfsuperliga 

viewscnt
Articole similare