Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este jucătorul care a ”trădat” România şi a refuzat convocarea. ”Opţiunea e pornită de la cel care îl reprezintă, un agent italian”. Reacţia FRF

Cine este jucătorul care a ”trădat” România şi a refuzat convocarea. ”Opţiunea e pornită de la cel care îl reprezintă, un agent italian”. Reacţia FRF

Echipa națională

Comentarii

Un jucător de mare perspectivă a refuzat convocarea la naţionala de tineret a României pentru a fi convocat la o selecţionată de juniori a Italiei.

Emil Săndoi a anunţat lotul de jucători pe care l-a convocat pentru meciurile amicale ale României U21 contra reprezentativelor de tineret ale Portugaliei şi Germaniei.

Cine este jucătorul care a ”trădat” România şi a refuzat convocarea la ”tricolori”

Printre ei, însă, nu se regăseşte şi Andrei Coubiş, fundaş central legitimat la AC Milan, campioana Italiei.

În vârstă de 19 ani, puternicul apărător a refuzat convocarea la naţionala de tineret a României pentru a fi selecţionat la reprezentativa U20 a Italiei.

Este deja al doilea jucător în ultima vreme care ”trădează” şi refuză să îmbrace tricoul României după Daniel Boloca, mijlocaş aflat sub contract cu Frosinone, liderul din Serie B.

În ceea ce îl priveşte pe Andrei Coubiş, acesta a preferat să dea curs convocării primite de la selecţionerul Italiei U20, Carmine Nunziata, astfel că se află în lotul acestuia pentru meciurile contra Norvegiei U20 şi Germaniei U20.

Decizia luată de tânărul fundaş al lui Milan poate fi considerată surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a evoluat în trecut pentru naţionalele U19, U20 şi U21 ale României.

Mai mult decât atât, Coubiş a făcut parte din lotul României U19 convocat de Adrian Vasîi pentru EURO 2022, turneu la care fundaşul chiar a reuşit să marcheze, în meciul contra Franţei (1-2), disputat la data de 21 iunie 2022.

Recent, Federaţia Română de Fotbal a oferit o reacţie cu privire la această situaţia a lui Andrei Coubiş.

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al forului, a dezvăluit că jucătorul născut la Milano din părinţi români ar fi influenţat de anturaj, în special de impresarul său italian, pentru a alege naţionala ”Squadra Azzurra”.

”E opţiunea lui Coubiş. Din ce am înţeles, nu e chiar pornită de la el, ci de la cel care îl reprezintă, un agent italian. Care probabil îl influenţează către o zonă de prezenţă în echipa U21 a Italiei, ceva în genul ăsta.

Probabil de aici declaraţiile lui. Noi am mai încercat să luăm legătura cu el prin telefon. A fost cam confuz… am şi mesajele, în sfârşit, nu are importanţă.

Trebuie să ţinem cont de un element foarte important. Românii născuţi şi crescuţi acolo nu ştiu cât mai trăiesc româneşte. Decizia îi aparţine. Probabil se gândeşte la ce e mai bine pentru el.

Noi, FRF, am făcut tot: l-am convocat, am ţinut legătura cu el şi încercăm să-l determinăm să joace pentru România”, declara, la începutul anului, Stoichiţă, conform sport.ro

Andrei Coubiş face parte din lotul lui AC Milan Primavera. Deşi încă nu a debutat pentru prima echipă, a fost luat în lot de antrenorul Silvio Pioli la mai multe meciuri din Serie A şi Champions League.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromania u21andrei coubis 

viewscnt
Articole similare