Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul de 23 de ani cu doar un meci pentru România s-a retras controversat din naţională! Dică îl critică: ”Eu am debutat după 35 de goluri pentru Argeş” | EXCLUSIV

Fotbalistul de 23 de ani cu doar un meci pentru România s-a retras controversat din naţională! Dică îl critică: ”Eu am debutat după 35 de goluri pentru Argeş” | EXCLUSIVgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

După doar două convocări şi un meci pentru România, Daniel Boloca (23 de ani) a luat decizia de a se retrage de la echipa naţională, a anunţat tatăl său, Ioan. Nicolae Dică a avut o reacţie dură când a auzit declaraţia făcută şi l-a criticat dur pe fotbalist.

În mai 2022, când anunţa lista convocărilor pentru primele meciuri din Nations League, Edi Iordănescu producea o surpriză de proporţii, prin includerea numelui lui Daniel Boloca.

Au mai existat diverse surprize de-a lungul anilor la echipa naţională, dar Boloca a apărut de nicăieri, fiind complet necunoscut chiar şi pentru cunoscătorii din fotbalul românesc.

Debutul său sub tricolor a venit de abia la ultima acţiune, în amicalul cu Slovenia, iar tatăl său a anunţat că mijlocaşul plănuieşte să nu mai revină la naţională, după doar două convocări şi un singur meci.

Motivul? În opinia lui Ioan Boloca, fiul său ar fi trebuit să primească mult mai multe şanse de a demonstra ceea ce poate, mai ales la ultima acţiune, când România a dat peste Moldova.

Astfel, familia Boloca ar aştepta acum un telefon din partea federaţiei italiene, mai ales că Daniel a fost convocat la un trial de către Roberto Mancini.

Daniel Boloca s-a retras la 23 de ani de la echipa naţională, după un singur meci

A venit dezamăgit de la ultima acţiune alături de naţionala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus şi eu că decât aşa, mai bine lipsă!

Era şi el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace şi el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc.

Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Aşa că aşteaptă să fie convocat de Italia.

Nu că e fiul meu, dar copilul chiar are talent. Are dribling. Cine îl cunoaşte ştie ce e capabil să facă. Nu exagerează fiindcă preferă să joace pentru echipă, să paseze rapid, să-şi pună coechipierii în valoare.

O să se vadă talentul lui! Păi, în Italia, reprezentativa Moldovei, cu tot respectul, e considerată ca fiind poate mai slabă decât o echipă de Serie C. Iar el nu a jucat deloc.

În vară a avut oferte de la patru cluburi, de la Sampdoria, Sassuolo, Torino şi Udinese, dar nu a vrut clubul lui (n.r. Frosinone) să-i dea drumul, ca să mai crească şi să-l vândă pe o sumă mai mare.

Cam asta este sitaţia. El nu vrea să vorbească, e genul mai retras, nu vrea să supere pe nimeni, dar cam asta e situaţia. El nu vorbeşte prea bine româneşte, nu cred că i-a spus ceva domnului Edward Iordănescu.

Asta a fost singura problemă, în rest a fost bine tratat la lot de colegi, de toţi cei din jur”, declarase Ioan Boloca, pentru Gsp.

Reacţie dură a lui Nicolae Dică

Aflat în platoul Orange Sport când a primit vestea, Nicolae Dică a avut o reacţie dură şi l-a criticat pe Daniel Boloca, dându-se exemplu chiar pe el însuşi.

Dică este de părere că fotbalistul ar trebui să îşi aştepte rândul, la fel ca ceilalţi jucători, şi să nu mai aibă astfel de aşteptări când nici nu a evoluat la un nivel mai înalt de Serie B.

 

La nivelul ăsta am ajuns. Nu ai cum să gândeşti aşa. Nu vii să zici că te retragi de la echipa naţională, după ce ai jucat câteva minute la echipa naţională. Aşteaptă-ţi rândul!

Ai răbdare! Joacă şi după aia vii la echipa naţională şi poţi să fii titular. Fii cel mai bun în Italia, joacă şi vii după aia la echipa naţională. Dacă aveai 100 de meciuri în Serie A, spuneam <<merită să fie titular>>.

Nu poţi să... eu am debutat la echipa naţională la 23 de ani şi jumătate, după ce am dat 35 de goluri la FC Argeş. Ce era să fac, după ce am dat 20 de goluri, <<nu mă cheamă ăştia la echipa naţională, mă retrag>>?

Nici nu jucasem. Despre asta vorbim. Arată-i lui Edi Iordănescu că a greşit când te-a convocat şi nu te-a băgat mai mult şi după poţi să vii să joci titular”, a declarat Nicolae Dică, la Orange Sport.

Crescut în academia lui Juventus, Daniel Boloca nu a reuşit să facă pasul la echipa mare a ”Bătrânei Doamne” şi şi-a petrecut mai toată cariera în ligile inferioare din Italia.

Interesant este că Răzvan Burleanu a vorbit despre posibilitatea de a îl pierde pe Boloca la scurt timp înainte de a apărea în mediul public anunţul tatălui său.

Afla mai multe despre: daniel boloca 

viewscnt
Articole similare