Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cluburile care nu respectă noul ordin al minstrului Eduard Novak riscă amenzi de milioane de euro: ”Contravenţiile se sancţionează astfel”

Cluburile care nu respectă noul ordin al minstrului Eduard Novak riscă amenzi de milioane de euro: ”Contravenţiile se sancţionează astfel”

Fotbal intern

Comentarii

În urma anunţului că 40% dintre sportivii aflaţi pe teren în cadrul oricărui sport de echipă trebuie să fie români, Eduard Novak a zguduit lumea fotbalului românesc. Noua lege a fost publicată în Monitorul Oficial, iar sancţiunile pentru nerespectarea regulamentului au fost dezvăluite.

Ministrul Eduard Novak a anunţat iniţiativa ”40%” zilele trecute, iniţiativă care a băgat spaima în multe cluburi sportive din ţară.

Conform acesteia, 40% dintre sportivii aflaţi pe teren la sporturile de echipă trebuie să fie români, procentaj care nu poate fi respectat de toate cluburile din România.

Odată cu publicarea noii legi în Monitorul Oficial, sancţiunile pentru nerespectarea regulamentului au fost publicate, iar cluburile au aflat ce riscă dacă nu se supun:

(1) Contravenţiile prevăzute la art. 88, săvârşite de persoanele fizice şi persoanele juridice, se sancţionează după cum urmează:

c) cu amendă de la 6.000.000 lei la 15.000.000 lei, pentru persoane juridice, şi cu amendă de la 3.000.000 lei la 9.000.000 lei, pentru persoane fizice, faptele prevăzute la art. 88 lit. g) şi h)”.

Cluburile care nu respectă noul ordin al minstrului Eduard Novak riscă amenzi de milioane de euro

Întrucât toate cluburile sunt considerate persoane juridice, acestea riscă amenzi cuprinse între 6.000.000 lei (aproximativ 1.200.000 de euro) şi 15.000.000 lei (aproximativ 3.000.000 de euro).

Ministrul Novak a clarificat şi ce reprezintă de fapt ponderea de 40%, deoarece aceasta s-ar fi putut referi atât la lot, cât şi exclusiv la numărul de jucători aflaţi în teren.

Conform acestui pasaj din Monitorul Oficial, procentul de 40% s-ar putea referi la toată echipa, cu tot cu banca de rezerve, nu doar la primul 11.

Art. 6 – Ponderea de participare a sportivilor de performanţă români, la nivel de senior şi tineret, la competiţiile sportive naţionale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă;

Art. 7 – Stabilirea ponderii menţionate la art. 6 se efectuează de către federaţiile sportive naţionale începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023;

Art. 9 – Nerespectarea dispoziţiilor prezentelor instrucţiuni constituie contravenţie prin nerespecatrea solicitărilor legale ale Ministerului Sportului, prevăzută la art. 88 lit. h) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi se sancţionează corespunzător”.

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare