Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | FC Botoşani nu ţine cont de decizia ministrului Eduard Novak! Transferul anunţat de moldoveni: ”Argentinianul a jucat la Genoa”

OFICIAL | FC Botoşani nu ţine cont de decizia ministrului Eduard Novak! Transferul anunţat de moldoveni: ”Argentinianul a jucat la Genoa”galerie foto

FC Botoșani

Comentarii

Joi, Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat o nouă lege în sportul românesc, care prevede ca cel puţin 40% dintre sportivii care se află pe terenul de fotbal, handbal, baschet sau orice alt sport de echipă trebuie să fie români.

Zilele trecute, ministrul Eduard Novak a zguduit lumea sportului românesc, cu anunţul că cel puţin 40% dintre sportivii aflaţi pe teren la orice sport de echipă trebuie să fie români.

Iniţiativă acestuia a fost anunţată cu doar câteva zile înaintea debutului noului sezon competiţional din Superliga, motiv pentru care a primit valuri de critici.

Desigur că anumite părţi, care erau deja pregătite, întâmplător, pentru această prevedere, şi-au manifestat susţinerea, dar cele care ar fi fost afectate şi-au expus plângerile.

Echipe precum UTA Arad, CFR Cluj sau FC Argeş au în lot o multitudine de străini, iar aceştia nu pot fi daţi afară după ce de abia şi-au semnat contractele.

În teorie, pentru a putea fi pusă adecvat în practic, iniţiativa lui Eduard Novak ar fi trebuit să fie anunţată în urmă cu un an sau să intre în vigoare de abia din 2023.

Deocamdată încă este neclar dacă şi cum noua lege se va aplica şi în fotbal, dar anumite cluburi par convinse că nu va fi cazul.

FC Botoşani nu ţine cont de decizia ministrului Eduard Novak

Joi seara, FC Botoşani a anunţat un nou transfer, venirea unui mijlocaş argentinian, Franco Gabriel Mussis, care a evoluat de-a lungul carierei în ţara natală, în Italia şi în Danemarca.

Bine ai venit, Franco Gabriel Mussis! Argentinianul Franco Gabriel Mussis a semnat cu FC Botosani! Mijlocaşul de 30 de ani a mai jucat la Atl. Tucuman, Gimnasia, San Lorenzo ( toate Argentina), FC Copenhagen (Danemarca), Genoa (Italia) şi a semnat cu roş-alb-albaştrii pe o perioadă de un an”, se arată în mesajul postat de FC Botoşani.

Totuşi, spre deosebire de ultimele sezoane, moldovenii au deja în lot o multitudine de jucători români, astfel că venirea unui nou străin nu ar trebui să afecteze prea grav situaţia echipei.

Conform noii reguli, cel puţin cinci jucători din România vor trebui să fie pe teren în permanenţă.

Afla mai multe despre: botoşani 

viewscnt
Articole similare