You are here:

Controversă la JO. O sportivă, cu un nivel ridicat de testosteron, şi-a făcut adversara să plângă în urma unui meci de box care a durat 46 de secunde

Controversă la JO. O sportivă, cu un nivel ridicat de testosteron, şi-a făcut adversara să plângă în urma unui meci de box care a durat 46 de secunde
Comentarii

Jocurile Olimpice de la Paris sunt scena performanţelor, dar şi a unor controverse. În competiţia de box feminin, italianca Angela Carini a abandonat după doar 46 de secunde la meciul cu Imane Khelif, din Algeria, sportivă care a fost descalificată anul trecut de la Campionatul Mondial din cauza nivelului ridicat de testosteron, relatează Daily Mail şi The Guardian.

Carini a fost lovită de două ori de adversara sa în runda inaugurală, înainte de a abandona concursul după ce a vorbit cu echipa ei. Tânăra de 25 de ani a căzut în genunchi şi a plâns în ring după ce a abandonat lupta.

Angela Carini: "Am preferat să mă opresc pentru sănătatea mea"

"Am inima frântă", a spus Carini. "Am urcat în ring pentru a-mi onora tatăl. Mi s-a spus de multe ori că sunt o luptătoare, dar am preferat să mă opresc pentru sănătatea mea. Nu am mai simţit niciodată un pumn ca acesta".

Sportiva a adăugat: "Am urcat în ring să lupt. Nu am renunţat, dar un pumn m-a durut prea tare şi am zis gata. Voi ieşi cu capul sus. După al doilea pumn, după ani de experienţă, am simţit o durere puternică în nas. Am spus destul, pentru că nu am vrut. Nu am putut termina lupta după pumnul în nas. Aşa că a fost mai bine să îi pun capăt”.

"Sunt distrusă pentru că sunt o luptătoare, ei m-au învăţat să fiu o războinică. Întotdeauna am încercat să mă comport cu onoare, întotdeauna mi-am reprezentat ţara cu loialitate. De data aceasta nu am reuşit pentru că nu am mai putut lupta. Indiferent de persoana pe care o aveam în faţă, de mine, care nu mă interesa, indiferent de toate rândurile, eu voiam doar să câştig. Am vrut să înfrunt persoana pe care o aveam în faţa mea şi să lupt".

Carini a spus că nu depinde de ea să judece dacă Khelif ar fi trebuit să fie exclusă din competiţia feminină. "Eu mi-am făcut treaba". Participarea lui Khelif la eveniment a fost o sursă de controverse, după ce anul trecut sportiva a fost descalificată de la Campionatul Mondial de box feminin.

Site-ul Jocurilor Olimpice a precizat că Khelif a fost descalificată cu câteva ore înainte de un meci pentru medalia de aur împotriva chinezoaicei Yang Liu, la New Delhi, după ce nivelul ridicat de testosteron al sportivei nu a respectat criteriile de eligibilitate.

Afla mai multe despre: jocurile olimpiceparis 2024imane khalif 

viewscnt
Articole similare