Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a ”pierdut” Becali pe loc peste 80% din suma de transfer încasată pentru un jucător: ”Aveam un contract foarte dubios”. Dezvăluiri despre patronul FCSB

Cum a ”pierdut” Becali pe loc peste 80% din suma de transfer încasată pentru un jucător: ”Aveam un contract foarte dubios”. Dezvăluiri despre patronul FCSB

FCSB

Comentarii

Implicat de peste 20 de ani în fotbalul românesc, Gigi Becali a devenit cunoscut pentru contractele atipice pe care le face jucătorilor lui, care, dintr-un motiv sau altul, sunt de acord să accepte termenii săi. Florin Lovin a dezvăluit că nu doar cu fotbaliştii are latifundiarul înţelegeri ciudate însă.

Sosit la FCSB în ianuarie 2005, de la FCM Bacău, Florin Lovin a petrecut patru ani şi jumătate în Ghencea, înainte de a fi vândut în Germania, la 1860 Munchen, pentru 600.000 de euro.

Mijlocaşul central sosise, iniţial, pe gratis la Bucureşti, însă, datorită unui ”contract dubios” între FCSB şi Florin Lovin, şi unei clauze din acesta, moldovenii au încasat 500.000 de euro pentru transfer.

Motivul? În contractul fostului mijlocaş cu actuala vicecampioană a României, era stipulat că, în momentul plecării sale de la FCSB, indiferent de felul în care pleacă, Becali trebuie să plătească 500.000 de euro.

Asfel, dacă reuşea să îl vândă, de exemplu, pentru 10 milioane de euro, lovitura primită de latifundiar nu ar fi fost atât de grea, dar, în această situaţie, 83% din suma încasată s-a dus la Bacău.

Totuşi, în ciuda faptului că a avut acest ”contract foarte dubios” cu FCSB şi că a fost criticat dur de Gigi Becali în mai multe rânduri, Florin Lovin nu a avut cuvinte rele de spus despre patronul fostei sale echipe.

Cum a pierdut Becali pe loc peste 80% din suma de transfer încasată pentru Florin Lovin

Eu mi-l aduc aminte doar pentru lucrurile frumoase, chiar dacă am suferit din cauza relaţiei pe care a avut-o cu Gigi Becali. Am avut un contract foarte dubios!

Eu şi Baciu aveam o clauză că în orice condiţii ne despărţim de Steaua (n.r. FCSB), chiar dacă mă lasam de fotbal sau dădea maşina peste mine pe stradă, Steaua (n.r. FCSB) trebuie să plătească 500.000 de euro Bacăului.

Am avut oferte de 700-800 mii de euro refuzate de Becali din acest motiv. La transferul meu la Munchen, oficializat cu 600.000 de euro, 500.000 s-au dus la Bacău, Steaua (n.r. FCSB) a rămas doar cu o sută de mii.

Visul oricărui copil era să ajungă la una dintre cele trei echipe din Bucureşti sau la Craiova. Asta erau idealurile când te apucai de fotbal. Steaua (n.r. FCSB) era echipa copilăriei mele.

Când am plecat de la Bacău nu luasem vreo trei luni banii şi am zis că vin la Steaua (n.r. FCSB) şi-mi iau banii. Eh, aici nu i-am luat cinci luni.

Că avea Gigi ceva probleme. 'Doamne, când se mai aliniază şi pentru mine planetele?', mi-am zis. A fost o perioadă grea, iar pentru mine la început chiar a fost mai greu să joc.

La meciul cu Valencia, la câteva luni, când am dat gol din penalty şi de acolo am prins încrederea necesară să merg numai înainte. Oricum, după fiecare meci Becali se lua de mine.

Ţin minte că i-a şi zis lui Walter Zenga la un meci la Galaţi: 'Dacă-l mai bagi pe Lovin, te dau afară'. Chiar am suferit la început, însă după m-a ajutat foarte mult şi m-a apreciat. Am fost un jucător muncitor şi niciodată nu m-am crezut mai mult decât eram”, a declarat Florin Lovin, pentru Gsp.

Afla mai multe despre: florin lovin 

viewscnt
Articole similare