You are here:

Cum se califică România în optimile de la EURO 2024, după înfrângerea în faţa Belgiei. Calculele înainte de partida cu Slovacia

Cum se califică România în optimile de la EURO 2024, după înfrângerea în faţa Belgiei. Calculele înainte de partida cu Slovacia

EURO

Comentarii

România are o şansă uriaşă de a se califica în fazele eliminatorii ale EURO 2024, cu o victorie sau chiar un egal în faţa Slovaciei, în ultima partidă din faza grupelor de la EURO 2024.

"Tricolorii" au ratat şansa de a-şi asigura biletul în faza optimilor de finală chiar din etapa a 2-a, prin înfrângerea de la Koln, cu Belgia. România încă speră la calificare, iar o victorie împotriva Slovaciei i-ar asigura un lot printre primele 16 echipe de la EURO 2024.

Calculele unei calificări în optimi rămân foarte simple pentru selecţionata lui Edward Iordănescu, o victorie i-ar putea asigura României o calificare directă de pe una dintre cele două poziţii care nu depind de rezultatele celorlalte grupe, concret, clasările formaţiilor de pe locul trei.

Calculele calificării României în optimile de finală

România va ajunge în optimile de finală, de pe una dintre primele două poziţii din grupă dacă evită înfrângerea în faţa Slovaciei. România va termina grupa pe prima poziţie dacă va câştiga, iar Belgia nu va învinge Ucraina. Dacă ambele meciuri se termină cu rezultate de egalitate, România ar termina pe primul loc doar dacă Belgia nu va marca mai multe goluri în partida pe care ar termina-o la egalitate, împotriva Ucrainei, în raport cu România. România nu va ajunge în optimile de finală dacă va pierde iar Ucraina va evita înfrângerea împotriva Belgiei.

Afla mai multe despre: euro 2024euroromaniaslovaciabelgia 

viewscnt
Articole similare