Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Cum ţi s-a părut primul sezon cu VAR în România?”. Istvan Kovacs a tras concluziile înaintea finalului de campionat. Cum a descris semifinala dintre City şi Real Madrid

”Cum ţi s-a părut primul sezon cu VAR în România?”.  Istvan Kovacs a tras concluziile înaintea finalului de campionat. Cum a descris semifinala dintre City şi Real Madrid

Arbitraj

Comentarii

Istan Kovacs a vorbit despre arbitrajul video, la finele primului sezon de la implementarea acestuia în România.

Într-un interviu acordat pentru canalul de Youtube FRF TV, arbitrul născut la Carei a vorbit despre obiectivele sale, despre superstiţii dar şi despre prestaţia pe care a avut-o în acest sezon.

”Cum ţi s-a părut primul sezon cu VAR în România?”

( n.r. Cum s-a simţit meciul City - Real de la marginea gazonului?) Atmosfera în tribune, fantastică. Aţi văzut două echipe foarte bune, meci disputat. La final a câştigat echipa mai bună şi eu m-am bucurat de tot ce s-a întâmplat în jurul meciului.

( n.r. există o analiză a jucătorilor în pregătirea arbitrilor de dinaintea unui meci?) Întotdeauna există o analiză a jucătorilor.Ne pregătim foarte atent. Pregătim orice detaliu amănunţit. În meciul în care ajungem pe teren cunoaştem sistemul de joc al echipelor, formulele de start cât şi jucătorii care îţi pot pune probleme.

( n.r. Se spune că pe măsură ce nivelul fotbalistic este mai ridicat, cu atât este mai uşor de arbitrat un meci, este adevărat?) Nu sunt de acord cu această afirmaţie. Depinde şi de ce echipe dai. Dacă sunt două formaţii cu temperament mai ridicat atunci arbitrul trebuie să se muleze pe stilul lor de joc.

( n.r. există un obiect care nu lipseşte din bagajul tău la un meci?) În afara chestiilor legate de arbitraj nu.

( n.r. ai vreo superstiţie?) Nu.

( n.r. suntem la finalul primului sezon cu VAR în România, cum ţi s-a părut?) Cum v-am mai spus. Pentru mine implementarea acestui sistem este un real ajutor, atât pentru echipe cât şi pentru arbitrii. Am intrat în normalitate, pentru că asta se va cere şi pe viitor. Anul ăsta consider că greşelile au fost reduse. La anul  numărul erorilor de arbitraj vor fi şi mai puţine.

( n.r. a fost cel mai bun sezon din cariera ta?) Pot să spun că anul trecut am avut o finală de Conference League şi o semifinală de Liga Campionilor. Anul ăsta am avut o finală de Cupa Golfului din Irak, o semifinală de Campionat Mondial al Cluburilor, anul ăsta iarăşi sfert de Champions League. Este greu de spus care sezon a fost mai bun. Încerc ca la fiecare partidă să comit cât mai puţine grşeli.

( n.r. ce îţi propui pentru sezonul următor?) Le doresc colegilor cât mai multă sănătate, să ne pregătim pentru campionat pentru ca la sfârşitul meciurilor să iasă cât mai multe discuţii.

În vârstă de 38 de ani, Istvan Kovacs este arbitru FIFA din 2010. În acest sezon, Kovacs a oficiat din postura de ”central” 31 de partide în toate competiţiile.

Afla mai multe despre: istvan kovacsmanchester cityreal madrid 

viewscnt
Articole similare