Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cupa Mondială a avut locul său în avionul Argentinei şi a fost legată cu centura de siguranţă. Cât cântăreşte şi cât costă trofeul

Cupa Mondială a avut locul său în avionul Argentinei şi a fost legată cu centura de siguranţă. Cât cântăreşte şi cât costă trofeul

Cupa Mondială

Comentarii

Cupa Mondială a avut locul său în avionul Argentinei şi a fost legată cu centura de siguranţă pe drumul de întoarcere al campionilor mondiali spre Buenos Aires.

Cupa Mondială a avut locul său în avionul Argentinei. Cât costă trofeul şi cine l-a conceput

Argentina a câştigat Cupa Mondială, însă la Buenos Aires nu a ajuns trofeul original, ci o replică a acestuia, conform regulamentului FIFA.

Imediat după ce Lionel Messi a ridicat trofeul pe stadionul Lusail din Doha şi s-a bucurat alături de coechipierii săi, acesta a fost predat unor agenţi de securitate, pentru a fi dus la sediul FIFA de la Zurich.

Cupa Mondială cântăreşte 6,170 kilograme şi are 36,8 centimetri. Preţul ei este între 250.000 şi 300.000 de dolari.

Replica primită de Argentina va rămâne la Asociaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) până la tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială din 2026, când va fi transmisă Canadei, SUA şi Mexicului, gazdele competiţiei.

Actualul trofeu a fost realizat de italianul Silvio Gazzaniga şi a înlocuit Trofeul Jules Rimet, care se acordase până în 1970.

În avionul care a dus delegaţia Argentinei, în frunte cu Leo Messi, la Buenos Aires, trofeul Cupei Mondiale a avut locul său, fiind legat cu centura de siguranţă.

 

Afla mai multe despre: argentinacm 2022cupa mondiala 

viewscnt
Articole similare