Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Dacă îşi doreşte cu adevarat, să vină”. Nicolae Stanciu, chemat să ajute echipa naţională: ”Tot mai mulţi jucători fug” | EXCLUSIV

”Dacă îşi doreşte cu adevarat, să vină”. Nicolae Stanciu, chemat să ajute echipa naţională: ”Tot mai mulţi jucători fug” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Nicolae Stanciu evoluează în China, la Wuhan Three Towns, dar nu a mai fost convocat la ultimele două acţiuni ale echipei naţionale.

Nicolae Stanciu a părăsit-o, în luna martie, pe Slavia Praga şi a luat calea Chinei. 

Wuhan Three Towns, noua sa formaţie, a plătit patru milioane de euro pentru a-l aduce din Cehia. Slavia Praga va mai încasa 500.000 de euro dacă Stanciu câştigă campionatul în China.

Acest fapt est unul realizabil, întrucât Wuhan Three Towns conduce întrecerea internă, cu 28 de puncte acumulate în zece etape.

Iar Nicolae Stanciu a avut un aport major la parcursul ireproşabil al formaţiei din Wuhan. A fost în teren la toate cele zece meciuri, reuşind să marcheze de şase ori şi să livreze şase pase decisive.

Dar, în ciuda formei senzaţionale de la echipa de club, mijlocaşul central nu a participat la cele două acţiuni ale echipei naţionale din acest an. Astfel, încă nu a avut şansa de a juca sub comanda lui Edi Iordănescu în tricoul primei reprezentative.

Nicolae Stanciu, chemat la echipa naţională de un fost internaţional: ”Tot mai mulţi jucători fug”

În absenţa lui Stanciu, echipa naţională a României traversează una dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă.

Tricolorii conduşi de Edi Iordănescu au înregistrat o singură victorie în cele şase meciuri disputate în 2022, iar în Liga Naţiunilor au fost umiliţi de Muntenegru în cele două meciuri jucate, scor 0-5 la general. 

Daniel Pancu a comentat şi el absenţa lui Nicolae Stanciu de la echipa naţională în acest an.

Motivele oferite de selecţionerul Edi Iordănescu au fost lipsa de pregătire fizică a jucătorului şi diferenţa foarte mare de fus orar, cauzată de distanţa uriaşă a Chinei faţă de Europa.

”Distanţa nu e o problemă cu metodele de reglare de fus orar. Totul depinde de el. Dacă îşi doreşte cu adevarat, să vină să joace, pentru că tot mai mulţi jucători fug de echipa naţională.

Asta e foarte curios, dacă mă întrebi pe mine. Presiune foarte mare, multe insuccese şi jucătorii s-au săturat de critică pentru că nu e uşor să-ţi spună toata lumea încontinuu <<eşti slab, eşti slab!>>. E greu de rezistat.

Cred că naţionala se mai poate califica la un turneu final cu toţi jucătorii apţi, fără niciun accidentat sau suspendat şi profitând de o conjunctură favorabilă. Altfel, slabe şanse”, a declarat Daniel Pancu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: stanciuechipa nationala 

viewscnt
Articole similare