Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Bogdan Lobonţ nu mai este selecţionerul naţionalei U20: ”Mult succes în cariera de antrenor!”

OFICIAL | Bogdan Lobonţ nu mai este selecţionerul naţionalei U20: ”Mult succes în cariera de antrenor!”

Echipa națională

Comentarii

Bogdan Lobonţ (44 de ani) va părăsi naţionala U20 după ce contractul său a ajuns la final. Cei de la FRF au ales să nu îi prelungească înţelegerea, probabil din cauza rezultatelor ruşinoase obţinute în câteva dintre meciurile disputate sub comanda sa.

În vara lui 2021, Bogdan Lobonţ primea frâinele unei naţionale nou-înfiinţată, U20, pe care avea să o conducă la primele sale acţiuni.

Fostul portar nu avea o experienţă vastă pe postul de tehnician, bifând doar o scurtă perioadă pe banca tehnică a lui U Cluj şi o şi mai scurtă perioadă ca secundul lui Cosmin Contra la naţionala mare.

În orice caz, la fel cum au procedat, cu succes, şi la naţionala U21, când i-au instalat pe bancă pe Mirel Rădoi, iar apoi pe Adi Mutu, şefii FRF l-au numit pe Lobonţ noul selecţioner de la U20.

Mandatul său a început senzaţional, cu o victorie împotriva Portugaliei, dar de atunci nu au mai fost multe motive de sărbătoare.

Cele trei victorii obţinute de ”tricolorii” mici au fost toate cu scorul de 2-1, în timp ce câteva dintre înfrângerile suferite au fost cu adevărat ruşinoase.

Bogdan Lobonţ nu mai este selecţionerul naţionalei U20

0-5 cu Elveţia, 0-7 cu Italia sau 1-6 cu Anglia au fost scoruri care au dus, cel mai probabil, la plecarea lui Bogdan Lobonţ.

Aşadar, joi, FRF a anunţat pe site-ul oficial că selecţionerului de la U20 i-a expirat contractul şi că acesta nu va mai continua la echipă.

Contractul fostului internaţional român cu Federaţia Română de Fotbal a ajuns la final. În vârstă de 44 de ani, Bogdan Lobonţ a preluat selecţionata U20 în august 2021 şi a strâns pe banca acesteia 7 meciuri de pregătire, având un bilanţ de 3 victorii şi 4 înfrângeri.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, în urma consultărilor care vor avea loc în cadrul Comisiei Tehnice, va înainta preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, propunerea pentru viitorul selecţioner al reprezentativei Under 20.

Federaţia Română de Fotbal îi mulţumeşte lui Bogdan Lobonţ pentru activitatea sa la echipa naţională Under 20 şi îi urează mult succes în cariera de antrenor!”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Afla mai multe despre: bogdan lobonţ 

viewscnt
Articole similare