Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Ousmane Dembele s-a decis! Francezul a semnat: ”Contract până în 2024”

OFICIAL | Ousmane Dembele s-a decis! Francezul a semnat: ”Contract până în 2024”

FC Barcelona

Comentarii

Înţelegerea lui Ousmane Dembele (25 de ani) cu Barcelona a expirat pe 1 iulie, astfel că francezul a fost liber, în teorie, ultimele două săptămâni. Joi, un anunţ oficial a fost postat care dezvăluia că francezul a semnat un nou contract.

Sosit la Barcelona în vara lui 2017, odată cu transferul-bombă al lui Neymar la PSG, Ousmane Dembele i-a costat pe catalani în jur de 140 de milioane de euro.

Acesta rămâne în continuare al treilea cel mai scump jucător din istorie, doar în urma starului pe care l-a înlocuit şi lui Kylian Mbappe, care au costat 222 şi 180 de milioane respectiv.

Dembele ajungea la Barcelona după două sezoane de senzaţie la Rennes şi Dortmund, care îl propulsaseră şi în atenţia echipei naţionale a Franţei, încă de pe vremea când era un adolescent.

Din păcate pentru el şi pentru club însă, timpul francezului pe Camp Nou a fost marcat de accidentări şi fluctuaţii de formă.

O bună perioadă de timp, acesta nu putea rămâne sănătos destul timp încât să îşi intre în ritm, motiv pentru care a fost desemnat printre cele mai dezastuoase transferuri din istorie, alături de foştii coechieri Coutinho şi Griezzman.

Acesta trei mutări au accentuat situaţia financiară deja problematică a Barcelonei şi, în final, au dus la plecarea lui Lionel Messi de pe Camp Nou.

Ousmane Dembele s-a decis

Însă, dintre cei trei, Dembele pare a fi singurul care încă îşi poate demonstra valoarea în faţa suporterilor catalani, după ce a semnat un nou contract cu Barca.

Dorit insistent de fostul său antrenor de la Dormund, Thomas Tuchel, la Chelsea, Dembele a dorit să continue pe Camp Nou, astfel că londonezii s-au reorientat către Sterling.

Dacă Griezmann şi Coutinho deja au fost vânduţi, Dembele a arătat în a doua parte a ultimului sezon că poate fi starul echipei şi are acum şansa să mai ”spele” din ruşinea ultimilor ani.

Barcelona a anunţat pe canalele oficial de comunicare că francezul şi clubul au ajuns la un acord pentru prelungirea înţelegerii acestuia până în 2024, cu menţiunea că un eveniment va avea loc pe Camp Nou pentru semnarea contractului.

Odată cu venirea lui Raphinha la Barca, va fi interesant de văzut cum le va face loc în sistemul său Xavi celor doi jucători care preferă să evolueze pe acelaşi post, în banca dreaptă.

Afla mai multe despre: ousmane dembele 

viewscnt
Articole similare