Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Daniel Bîrligea povesteşte momentul fabulos în care a aflat că a fost convocat în premieră la naţională! "Am sunat-o pe mama şi i-am spus că nu mă mai duc acasă"

Daniel Bîrligea povesteşte momentul fabulos în care a aflat că a fost convocat în premieră la naţională! "Am sunat-o pe mama şi i-am spus că nu mă mai duc acasă"
Comentarii

Atacantul Daniel Bîrligea a declarat, luni, într-un interviu pentru FRF TV, că este fericit pentru prima convocare la naţionala de seniori şi vrea să onoreze acest tricou. El a mai spus că prima persoană pe care a sunat-o când a aflat de convocare a fost mama sa.

"Vreau să dau tot ce pot pentru naţională, pentru a onora acest tricou. Cu siguranţă a fost un pas greu, dar vreau să dau totul. Terminasem antrenamentul şi am primit mesaj de la Cristi Dragota, care mi-a zis să-mi fac bagajul. Am sunat-o pe mama şi i-am spus că nu mă mai duc acasă. Ea a fost mereu lângă mine.

Toată familia şi prietenii au fost fericiţi şi m-au încurajat.  Camora şi Manea (n.r. - coechipierii de la CFR Cluj) m-au felicitat, mi-au spus ce să fac, cum să intru în echipă mai bine, mi-au dat o mână de ajutor. Avem atacanţi buni, va fi competiţie mare, voi da tot ce pot", a spus el.

Pentru Birligea este o onoare şi un vis împlinit convocarea la naţionala mare: "Am început fotbalul în România, apoi m-am mutat în Italia cu mama şi cu sora mea, traiul în România nu era ok, rămăsese singură şi nu era ok, acolo am început să joc fotbal, m-a cumpărat Palermo şi de acolo a mers totul bine.

Este o onoare mare, o fericire imensă şi un vis îndeplinit să ajung la naţională. De acum sper să vină rezultate cât mai bune. Un debut perfect ar fi să ajut echipa cu un gol, un assist, să aducem cele trei puncte".

El a mai spus că Bogdan Racoviţan, pe care îl cunoaşte de la naţionala de tineret, este un băiat formidabil, iar Nicolae Stanciu, prin felul cum joacă, este un exemplu de luat în fiecare meci.

Marian Aioani (Farul Constanţa), Bogdan Racoviţan (Raków) şi Daniel Bîrligea (CFR Cluj), jucători fără meciuri la echipa naţională, au fost convocaţi de selecţionerul Edward Iordănescu pentru partidele cu Israel şi Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

România continuă în septembrie parcursul spre Campionatul European – Germania 2024 cu două confruntări importante pe teren propriu:

  • Sâmbătă, 9 septembrie, 21:45, Arena Naţională: România – Israel
  • Marţi, 12 septembrie, 21:45, Arena Naţională: România – Kosovo.

 

Afla mai multe despre: daniel birligeameciuri echipa nationala 

viewscnt
Articole similare