Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declinul fotbalului românesc. În ce campionat european au ajuns să se ”îmbulzească” jucătorii români: ”Mulţi vor să vină, m-au contactat” | EXCLUSIV

Declinul fotbalului românesc. În ce campionat european au ajuns să se ”îmbulzească” jucătorii români: ”Mulţi vor să vină, m-au contactat” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Declinul fotbalului românesc din ultimii ani a fost mai mult decât evident, atât prin prisma rezultatelor slabe ale echipei naţionale, cât şi ale echipelor de club. Un fotbalist român dintr-un campionat european mult sub Liga 1 a dezvăluit că este întrebat constant de conaţionali cum se simte acolo.

Bogdan Gavrilă (30 de ani) este un fost jucător de la Dinamo şi Petrolul, cu peste 60 de apariţii în Liga 1, care, de vara trecută, evoluează în Malta, la Sirens FC.

Mijlocaşul mai evoluase pentru Valletta în perioada 2018-2019 şi este un bun cunoscător al campionatului maltez, campionat care are în componenţă doar 12 echipe.

Deşi liga din Malta este mult mai slab cotată, iar naţionala, condusă de Devis Mangia, era una dintre cele mai slab cotate din lume, Gavrilă susţine că mulţi jucători români îl întreabă despre posibilitatea de a face pasul în acea divizie.

Andrei Ciolacu, fost jucător de la Rapid şi FC U Craiova, evoluează la rândul său în Malta, la Floriana, iar cei doi ar fi întrebaţi constant despre fotbalul maltez, în ciuda nivelului scăzut al acestuia

 În ce campionat european au ajuns să se ”îmbulzească” jucătorii români

Deja eram obişnuit, anul trecut mi-a fost mult mai uşor, pentru că ştiam unde mă duc şi ce o să fie acolo, ce o să intâmpin, nu prea multe probleme, dar ştiam care va fi situaţia.

E o ţară liniştită, nivelul ar fi sub Liga 1, cam undeva între Liga 1 şi Liga 2, nu cred că se compară cu Liga 1, dar mi se par oamenii mult mai serioşi decât la noi.

Unde nu sunt mai serioşi decât la noi? Te gândeşti... vacanţă platită, cam astea sunt... şi prietenii mei, şi oamenii din fotbal cu care vorbesc.

Dar, spre surprinderea ta, mulţi jucători vor să vină în Malta, care m-au contactat şi pe mine, şi pe Ciolacu, pentru că au auzit că oamenii sunt mai serioşi, sunt sătui de problemele din ţară, insolvenţă, faliment şi tot felul de probleme şi preferă într-un loc mai liniştit, chiar dacă nivelul este puţin mai slab, dar să stea liniştiţi.

M-aş întoarce în ţară, dar într-un loc unde e stabilitate... să joc fotbal, pentru că toţi ne dorim să ne întoarcem acasă, dar eu am deja la activ două cluburi în faliment, două în insolvenţă, o pandemie şi două-trei memorii.

Deja sunt într-un punct în care sunt sătul să mai intru în astfel de probleme. Prefer să vin în ţară, dar la o echipă care e stabilă”, a declarat Bogdan Gavrilă, pentru Orange Sport.

Dacă România şi, implicit, Liga 1 se află pe locul 25 în lista coeficienţilor UEFA, Malta ocupă poziţia a 46-a, din 55 de campionate.

Afla mai multe despre: bogdan gavrilă 

viewscnt
Articole similare