Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluire în premieră! Nicolae şi Elena Ceauşescu s-au dus la Piteşti în toiul nopţii şi au ”blocat” transferul lui Dobrin la Craiova: ”Să rămână” | EXCLUSIV

Dezvăluire în premieră! Nicolae şi Elena Ceauşescu s-au dus la Piteşti în toiul nopţii şi au ”blocat” transferul lui Dobrin la Craiova: ”Să rămână” | EXCLUSIVgalerie foto

FC Argeș

Comentarii

La mai bine de 15 ani de la moartea lui Nicolae Dobrin, soţia sa, Gica, a dezvăluit în premieră cum a fost ”blocat” transferul la Craiova al legendarului fotbalist. Nicolae Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au făcut o vizită în toiul nopţii la Piteşti, pentru a decide viitorul celui mai important fotbalist al momentului.

Unul dintre cei mai mari jucători din istoria României, numele lui Nicolae Dobrin este sinonim cu FC Argeş, după ce şi-a petrecut toată cariera, în afara unui sezon alături de CS Târgovişte, în Trivale.

Legendarul fotbalist a ratat, cum se ştie foarte bine, un transfer la Real Madrid, din cauza regimului comunist, dar este mai puţin cunoscut că tot din acelaşi motiv a fost ”blocat” şi un transfer la Craiova.

La 15 ani după moartea lui Dobrin, soţia sa, Gica, a dezvăluit, în premieră, cum Elena Ceauşescu a decis ca acesta să continue la Piteşti. Nici măcar Gica Dobrin nu ştia această întâmplare, aflând-o ani mai târziu de la preşedintele lui FC Argeş din acea vreme.

Nicolae şi Elena Ceauşescu s-au dus la Ştefăneşti, o localitate de lângă Piteşti, în toiul nopţii şi au discutat cu preşedintele lui FC Argeş, Ion Popescu, despre transferul iminent al lui Dobrin în Bănie, pentru care deja se pregătea să plece spre Craiova.

”Unde e născut?”

Soţia fostului dictator a fost cea care a decis în final că, dacă Dobrin este născut la Piteşti, atunci ar trebui să continue să reprezinte echipa emblematică din Trivale.

Fiecare care a fost în funcţie atunci îmi spune că nu i-a dat drumul. Şi la Craiova a fost... preşedintele atunci, Ceauşescu, cu doamna, le-au discutat într-o noapte.

Le aud şi eu acum, la vremea aia nu le ştiam. (n.r. au discutat despre cazul Dobrin?) Da. Trebuia să plecăm la Craiova. Acum, fostul preşedinte zice <<haideţi, că poate mor şi eu şi nu ştiţi>>. 

Au venit soţii Ceauseşcu, noaptea, şi au discutat cu preşedintele clubului, cu toţi, ce face, că o ţară e deranjată cu Dobrin că pleacă la Craiova. Şi doamna Ceauşescu zice că a zis <<unde e născut?>>.

<<Păi, la Piteşti>>. <<Păi, la Piteşti să rămână>>. Aşa a rămas la Piteşti. (n.r. deci Elena Ceauşescu a decis ca Gicu Dobrin să rămână la Piteşti) Aşa a spus fostul preşedinte, Popescu.

Zice <<haideţi, doamnă, ca să vă spun dumneavoastră>>, tot aşa, la un eveniment”, a dezvăluit Gica Dobrin, la inaugurarea Sălii Polivalente de la Piteşti.

Material de: Răzvan Ionaşcu şi Radu Secoşan

Afla mai multe despre: nicolae dobrin 

viewscnt
Articole similare