adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo Kiev, ofertă oficială de 10 milioane € pentru un fotbalist din Liga 1

Dinamo Kiev, ofertă oficială de 10 milioane € pentru un fotbalist din Liga 1

Superliga

Comentarii

Dinamo Kiev a făcut o ofertă oficială de 10 milioane de euro pentru un atacant din Liga 1, în toamna lui 2020, însă totul a picat din cauza unei accidentări.

Pavel Badea, directorul general al Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a dezvăluit că Dinamo Kiev a făcut o ofertă de 10 milioane de euro pentru Elvir Koljic.

Însă atacantul Universităţii Craiova a avut un ghinion teribil şi s-a accidentat chiar înaintea transferului, astfel că afacerea a picat.

Cum a ratat Elvir Koljic transferul de 10 milioane de euro la Dinamo Kiev

În vârstă de 27 de ani, Elvir Koljic este unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti străini care au ajuns în Liga 1.

El a fost cumpărat de Universitatea Craiova în vara lui 2018, de la FK Krupa (Bosnia), unde era golgheterul echipei.

Însă Elvir Koljic a fost urmărit de un ghinion teribil. De fiecare dată când şi-a reintrat în formă s-a accidentat.

Blestemul accidentărilor i-au blocat şi transferul carierei. Pavel Badea spune că, în urmă cu mai bine de doi ani, Dinamo Kiev a făcut o ofertă oficială de 10 milioane de euro pentru atacantul bosniac.

Cel care l-a dorit a fost Mircea Lucescu, care doar ce semnase cu echipa ucraineană. Însă Elvir Koljic s-a accidentat chiar înainte de transfer:

”Acum doi ani şi ceva, Koljic era aproape de un transfer extraordinar. Am avut 10 milioane de euro pe el şi s-a accidentat cu 24 de ore înainte de transfer. (n.r. despre cine i-a dat aceşti bani) Kievul... Deci erau discuţii avansate pentru a fi luat acolo.

Foarte aproape a fost de închiderea acelui contract. Şi, cu 24 de ore înaintea transferului, s-a accidentat. Un ghinion fantastic, pe o formă sportivă extraordinară”, a declarat Pavel Badea pentru Fanatik.ro.

Elvir Koljic, doar o pasă de gol în acest sezon

Când a venit în România, Elvir Koljic era un marcator veritabil. Atacantul bosniac avea 32 de goluri înscrise în 54 de meciuri pentru Krupa.

Koljic şi-a continuat forma excelentă şi la Universitatea Craiova şi, în primul sezon, a avut 22 de goluri şi 5 assist-uri într-un total de 28 de apariţii, în toate competiţiile.

Însă Koljic a avut multe probleme medicale şi a fost nevoit să stea multe luni pe margine. În sezonul 2019-2020, al doilea al său în România, a reuşit 6 goluri şi 3 assist-uri în 18 meciuri.

În sezonul 2020-2021, Elvir Koljic a început spectaculos, cu 6 goluri în primele 5 etape. De altfel, tot atunci a şi venit oferta de la Dinamo Kiev.

Însă, la început de octombrie 2020, într-un meci cu Poli Iaşi, Elvir Koljic a suferit o fractură de peroneu şi a ratat astfel transferul. Până la finalul acelui sezon a mai strâns încă 3 apariţii în Liga 1 şi un gol marcat.

Atacantul bosniac a continuat să aibă mari probleme medicale şi în anii următori, astfel că cifrele sale n-au mai impresionat. În plus, din cauza accidentărilor, a căpătat şi o oarecare teamă la duelurile fizice.

În acest sezon, Elvir Koljic a strâns în total 15 apariţii (6 în preliminariile Conference League), însă n-a marcat nici măcar o dată şi a reuşit doar un assist.

viewscnt
Articole similare