Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamoviştii nu vor Steaua în Liga 1. Burcă: ”Statul n-are ce să caute în sportul profesionist” | EXCLUSIV

Dinamoviştii nu vor Steaua în Liga 1. Burcă: ”Statul n-are ce să caute în sportul profesionist” | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

Ovidiu Burcă este în continuare de părere că Steaua n-ar trebui să aibă dreptul să joace în Liga 1, deoarece este susţinută din bani publici. Ovidiu Burcă a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă în această ediţie a podcastului ”SportCast cu Sile”.

Dinamo şi Steaua sunt adversare în play-off-ul Ligii 2, însă echipa din Ghencea nu are, momentan, drept de promovare.

Steaua este pe primul loc în Liga 2 şi, în ultima perioadă, a apărut o iniţiativă pentru schimbarea Legii Sportului, cea care nu-i permite să joace în Liga 1.

Ovidiu Burcă nu este de acord ca Steaua să fie finanţată din bani publici: ”Statul nu are ce căuta în sport”

Ovidiu Burcă este direct interesat dacă Steaua primeşte sau nu drept de promovare la finalul acestui sezon.

Antrenorul lui Dinamo este pe locul 4 în acest moment, în Liga 2 şi speră la locul secund, care i-ar asigura direct revenirea în Liga 1.

Ovidiu Burcă spune însă că dreptul Stelei de a juca în Liga 1 nu are legătură cu această situaţie, ci cu faptul că nu este corect pentru competitoare ca echipa din Ghencea să fie susţinută din bani publici:

”Faptul că ei vor şi suporterii foarte mult îşi doresc (n.r. în Liga 1), apoi există toată această generaţie, '86, care este legată de anii de glorie ai Stelei şi toţi s-au coalizat şi vor ca această echipă să meargă în prima ligă, mie mi se pare absolut normal şi absolut firesc.

Ceea ce mi se pare nefiresc este că, după 6 de ani de zile, de când au început acest proiect, nu au găsit o construcţie juridică care să le permită să lucrul ăsta (n.r. să promoveze).

Şi au ajuns, în săptămâna meciului cu noi, să auzim de nişte propuneri legislative care frizează absurdul.

Eu consider că, dincolo de suporterul pe care statul trebuie să-l acorde sportului şi aici mă refer la zona de infrastructură şi la zona de copii de juniori, statul nu are ce să caute în sportul profesionist”, a spus Ovidiu Burcă, în cadrul podcastului Orange Sport, ”SportCast cu Sile”.

Ovidiu Burcă, replică pentru Florin Talpan

Imediat după ce Steaua s-a impus cu 2-0 în derby-ul cu Dinamo, Florin Talpan a scris pe contul său de Facebook, cu trimitere la Ovidiu Burcă, faptul că promovarea ar trebui decisă în primul rând de meritul sportiv.

Ovidiu Burcă susţine că este un principiu corect, însă îi transmite juristului Stelei că echipa din Ghencea a obţinut rezultate sportive susţinută financiar cu bani de la stat.

”Florin Talpan mi-a dat o replică în sensul în care meritul sportiv - şi nu neg asta - faptul că meritul sportiv... această entitatea, Steaua, pe care o susţin din bani publici, există acest merit sportiv. Doar că acest merit sportiv este construit pe un buget, 90%, din banii statului, din banii noştri”, a mai spus Ovidiu Burcă.

 

Afla mai multe despre: ovidiu burca 

viewscnt
Articole similare