Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şi alte echipe din România ar putea primi bani publici. Ce modificări pregăteşte Guvernul României: ”E o anomalie acum”

Şi alte echipe din România ar putea primi bani publici. Ce modificări pregăteşte Guvernul României: ”E o anomalie acum”

Fotbal intern

Comentarii

Şi alte echipe din România ar putea avea acces la banii publici, după o decizie ce ar urma să fie luată de Guvernul României.

În acest moment, foarte multe cluburi de fotbal din România primesc bani din fonduri publice, în special de la administraţiile locale.

Aceste echipe au găsit o formă de a dribla Legea Sportului, acel celebru paragraf prin care cluburile finanţate din bani publici nu sunt considerate profesioniste.

Cluburile în cauză sunt în acte administrate de o companie unde, de cele mai multe ori, autorităţile locale sunt acţionari majoritari şi pot astfel finanţa echipele.

Însă nu toate formele de organizare private au acces la bani publici. Gică Popescu susţine că Farul Constanţa, de exemplu, nu poate beneficia de bani publici, deoarece actuala lege nu-i permite.

Gică Popescu explică de ce Farul Constanţa nu poate beneficia de bani publici

Farul Constanţa - fostă Viitorul - este o echipă construită de la zero de Gică Hagi, din banii săi şi cu contribuţia sponsorilor.

Din 2009 şi până în prezent, Gică Popescu susţine că Farul Constanţa n-a beneficiat de nicio finanţare publică.

Printre altele, unul dintre motive este că Farul Constanţa este o societate pe acţiuni.

Gică Popescu susţine că legea nu permite autorităţilor locale să finanţeze cluburile de fotbal care sunt organizate ca SRL-uluri sau ca SA-uri.

”Forma noastră de organizare nici nu ne permite să accesăm fonduri publice, ale autorităţii locale, pentru că am încălca legea dacă am face-o.

Ne-am dori să fim şi noi ajutaţi, aşa cum sunt şi alte echipe din Liga 1, dar nu avem cum, cel puţin în această formă de organizare în care suntem.

Mi se pare nedrept ca un SRL sau un SA să nu poată primi bani de la Primării sau Consilii, dar cineva care e ONG, fundaţie sau asociaţie să poată. E o anomalie.

Nu doar că noi n-am accesat niciun ban din fonduri publice sau locale, dar până şi drumul de acces către baza şi stadionul din Ovidiu a fost realizat exclusiv din fondurile noastre, private”, a spus Gică Popescu, potrivit gsp.ro.

Şi mai multe echipe din România ar putea beneficia de bani publici. Gică Popescu: ”Am vorbit cu prim-ministrul”

În momentul în care Viitorul a devenit Farul, Gică Hagi şi-a dorit să atragă toată susţinerea din zona Dobrogei. Adică oameni de afaceri, suporteri, dar şi susţinerea autorităţilor locale.

Însă actuala lege nu-i permite Farului să fie în vreun fel susţinută de autorităţile locale, deoarece forma de organizare este societate pe acţiuni.

Gică Popescu susţine că a avut deja o discuţie cu premierul României pe această temă, care i-a promis că legea urmează să fie modificată.

Dacă s-ar modifica, şi alte cluburi din România ar putea avea astfel acces la susţinerea financiară din partea autorităţilor locale:

”Am discutat deja cu prim-ministrul şi i-am explicat exact ce v-am spus şi mai devreme, că nu e corect ca doar anumite cluburi să poată să fie sprijinite, iar altele, chiar dacă îşi doresc, să nu aibă voie, de exemplu, cele care sunt SA-uri sau SRL-uri.

Am avut un dialog bun, constructiv, productiv, a fost foarte deschis şi urmează ca în două-trei săptămâni să venim şi cu un pachet de măsuri, pe care să le propunem pentru a fi votate şi pentru a intra în vigoare”, a mai spus Gică Popescu.

Afla mai multe despre: gica popescu 

viewscnt
Articole similare