Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie! Vasile Dîncu explică de ce a semnat proiectul care să-i permită Stelei Bucureşti să promoveze. "Toată lumea să susţină legea. Nu putem bloca asta" | EXCLUSIV

Prima reacţie! Vasile Dîncu explică de ce a semnat proiectul care să-i permită Stelei Bucureşti să promoveze. "Toată lumea să susţină legea. Nu putem bloca asta" | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, unul dintre semnatarii proiectului de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului, a explicat de ce a înaintat demersul în dezbatere de urgenţă la Camera Deputaţilor şi la Senat. Dacă modificările vor fi adoptate, atunci CSA Steaua Bucureşti va avea drept de promovare în Superligă.

Vasile Dîncu explică de ce Steaua Bucureşti trebuie să aibă drept de promovare în Superligă. Primele explicaţii

FRF a transmis că Steaua poate promova în Liga 1 dacă modificările la Legea Sportului vor intra în vigoare înainte de finalul lunii iunie. Vasile Dîncu - fost ministru al Apărării - şi alţi doi parlamentari au trimis spre dezbatere de urgenţă, în Camera Deputaţilor, două modificări la Legea Sportului. Dacă schimbările vor fi votate şi adoptate, atunci "militarii" vor mai depinde doar de meritul sportiv. 

Primele explicaţii au fost oferite pentru Orange Sport. Fostul ministru al Apărării susţine că situaţia actuală din sportul românesc privează entităţile să avanseze. De asemenea, a făcut trimitere la finanţarea anumitor cluburi din Superligă, care primesc bani publici la nivel local. 

"Aduce un sistem de egalitate între actorii sportivi, pentru că acum, în zona sportului, în zona fotbalului, că vorbim mai mult acum despre această situaţie, dar nu e doar cazul fotbalului. 

Există multe echipe care sunt sponsorizate 90% sau 100% din fonduri publice ale unor comunităţi locale, judeţene şi această regulă de fapt mi se pare că ar trebui să se generalizeze. Nu e normal ca unele echipe, iar aici e şi cazul Stelei, să nu poată să participe din această cauză. În Liga 1, din 14 echipe, cred că doar trei sunt cu adevărat (n.r. private), CFR, FCSB sau Universitatea Craiova. 

Restul sunt susţinute din fonduri publice, într-un fel sau altul, şi e bine să sprijinim sportul din toate perspectivele. Şi aşa sportul românesc stă prost, sunt comunităţi care vor să investească şi să nu existe o barieră în legea sportului, care să blocheze folosirea banilor publici", a declarat Vasile Dîncu, pentru Orangesport.ro. 

Vasile Dîncu, despre modificările care i-ar permite Stelei Bucureşti să promoveze: "Toată lumea ar trebui să susţină legea"

Politicianul a transmis că nu mai depinde de el promovarea Stelei chiar din acest sezon şi că acest fapt are legătură cu regulamentele forurilor care conduc fotbalul românesc. De asemenea, Vasile Dîncu a transmis că modificările Legii educaţiei fizice şi sportului permit un sprijin pentru toate cluburile sportive din ţară. 

"Nu ştiu, asta ţine de parcursul legii şi de horărârile federaţiei (n.r. - FRF) sau ligii (n.r. - LPF). Acest lucru nu poate fi spus acum, nu ne dăm seama. 

Toată lumea ar trebui să susţină legea, pentru că dă o posibilitate. Faptul că va creşte competiţia e un lucru foarte bun, pentru că sunt tot mai puţini bani în România pentru sport şi e bine să folosim toarte resursele. Este bine să avem cluburi profesioniste la cât mai multe discipline, dar nu trebuie să blocăm cluburile din acesastă perspectivă şi cred că e un lucru bun şi s-ar putea să facă o altă realitate sportivă în România şi mă bcuur foarte mult", a mai spus Vasile Dîncu.  

Ce se întâmplă la CSA Steaua odată ajunsă în Superligă! Veste neaşteptată anunţată în premieră: "Lasă-ne să promovăm şi vin"

În acest punct al play-off-ului, Poli Iaşi şi CSA Steaua Bucureşti ocupă locuri direct promovabile, cu 45 de puncte, respectiv 44, iar Oţelul, cu 42, Dinamo, cu 38, Buzău, 34 de puncte şi Unirea Dej, cu 33, le urmează. Locurile trei şi patru vor da baraj de promovare cu două echipe din Superligă. 

Afla mai multe despre: csa steaua bucurestivasile dincucsa steaua bucuresti superliga 

viewscnt
Articole similare