Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Ce se întâmplă la CSA Steaua odată ajunsă în Superligă! Veste neaşteptată anunţată în premieră: "Lasă-ne să promovăm şi vin" | EXCLUSIV

ULTIMA ORĂ | Ce se întâmplă la CSA Steaua odată ajunsă în Superligă! Veste neaşteptată anunţată în premieră: "Lasă-ne să promovăm şi vin" | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

Oficialul Stelei Bucureşti, Iulian Miu, a fost întrebat, în cadrul emisiunii Sport Report, de pe Orange Sport 1, ce se va întâmpla cu clubul dacă va avea drept de promovare în Superligă şi dacă va obţine, pe merit, revenirea în prima ligă.

Ce se pregăteşte la CSA Steaua Bucureşti, dacă echipa promovează în Superligă

Play-off-ul Ligii 2 poate fi dinamitat, în plin sezon. Echipele care se bazau pe faptul că CSA Steaua Bucureşti nu are drept de promovare în Superligă îşi pot vedea planurile încurcate. 

FRF a transmis că Steaua poate promova în Liga 1 dacă modificările la Legea Sportului vor intra în vigoare înainte de finalul lunii iunie. Vasile Dîncu - fost ministru al Apărării - şi alţi doi parlamentari au trimis spre dezbatere de urgenţă, în Camera Deputaţilor, două modificări la Legea Sportului. Dacă schimbările vor fi votate şi adoptate, atunci "militarii" vor mai depinde doar de meritul sportiv. 

Într-o emisiune cu multe subiecte dezbătute la care a luat parte Iulian Miu, oficialul Stelei a fost întrebat şi ce se va întâmpla, din punct de vedere al surselor de finanţare, dacă echipa antrenată de Daniel Opriţa va promova în Superligă. 

Iulian Miu susţine că bugetul alocat de Ministerului Apărării Naţionale va creştere, dar că echipa va putea atrage sponsorizări mari, care să-i permită să facă performanţă. Astfel, s-a exclus o asociere cu un privat, prin care să se schimbe forma de organizare. 

"Dacă oprim finanţarea de la stat, oprim sportul în România, oprim tot, emisiunile, iar eu mă duc la sapă. S-o facă acum (n.r. - să se adopte schimbarea legii). Dacă eşti pe locul al doilea, de ce nu? Joci fotbal, ai stadion. 

Lasă-ne să promovăm, dă-ne voie şi o să vină sponsorii. Sponsori care pot sponsoriza... Pot veni şi 5.000. Cu cinci milioane de euro pot sponsoriza", a declarat Iulian Miu, pentru Orange Sport. 

Va aloca MApN mai mulţi bani, dacă CSA Steaua promovează în Superligă?

De asemenea, pe lângă sponsorizări, Steaua Bucureşti se va mai putea baza pe suma din drepturile TV. 

"(n.r. Vă creşte bugetul la cât?) Nu, nu, nu-l creşte bugetul (n.r. - MApN). Vin sponsorii. Mulţi bani se duc acum în academie, se fac lucruri importante. (n.r. - Dacă echipa promovează, bugetul nu se va tripla?) Nu! Poate adaugă... Ar mai fi 1.7 milioane de euro din drepturile TV, plus sponsorizări. 

Nu cred că MApN va pompa mai mulţi bani (n.r. - dacă echipa de fotbal promovează în prima ligă). Ştiu că sunt mulţi oameni de afaceri... Acum, la licenţiere suntem pe zero, nu există nicio datorie", a mai spus oficialul de la Steaua Bucureşti, care a oferit detalii şi despre dosarul de licenţiere al Stelei Bucureşti, care a fost depus la FRF

În acest punct al play-off-ului, Poli Iaşi şi CSA Steaua Bucureşti ocupă locuri direct promovabile, cu 45 de puncte, respectiv 44, iar Oţelul, cu 42, Dinamo, cu 38, Buzău, 34 de puncte şi Unirea Dej, cu 33, le urmează. Locurile trei şi patru vor da baraj de promovare cu două echipe din Superligă. 

 

Afla mai multe despre: csa steauacsa steaua promovare superligasuperligaiulian miu 

viewscnt
Articole similare