Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste devastatoare din Ungaria! Un avocat dezvăluie o informaţie de ultimă oră, în dosarul de pariuri suspecte în care e implicat Steliano Filip

Veste devastatoare din Ungaria! Un avocat dezvăluie o informaţie de ultimă oră, în dosarul de pariuri suspecte în care e implicat Steliano Filip
Comentarii

Ancheta derulată în România de poliţie, procuratură şi FRF, privind posibile câştiguri ilicite din pariuri, a avut ecou şi în Ungaria. Steliano Filip (28 de ani), principalul jucător nominalizat în cadrul anchetei, ar putea avea de suferit la actualul club, Mezőkövesd, iar un avocat maghiar dezvăluie un pasaj important din contractelor semnate în fotbalul din ţara vecină.

Reacţie din Ungaria după ancheta de manipulare la pariuri din România. Ce spune un avocat despre Steliano Filip

Miercuri, a apărut în spaţiul public informaţia conform căreia Steliano Filip este anchetat de FRF într-un caz ce are de a face cu pariuri sportive ilegale.

Fundaşul stânga este acuzat că ar fi făcut eforturi de a încasa un cartonaş galben în primele 25 de minute ale meciului Mioveni - Dinamo 2-0, din urmă cu un an.

Vestea a fost preluată şi de presa maghiară, iar primele reacţii nu au întârziat să apară: "După cum puteţi vedea, să trişezi nu se mai limitează la manipularea rezultatelor, ci la anumite evenimente din meciuri, cum ar fi strângerea cartonaşelor, lovituri de departajare şi cornere", scrie publicaţia Sportal.blikk.hu

Sursa citată a luat legătura un fost oficial al federaţiei maghiare de fotbal, care a oferit câteva răspunsuri, cu privire la ce ar putea să se întâmple între Steliano Filip şi Mezőkövesd. 

Avocatul Zoltán Borbély, cel care a luptat cu fenomenul câştigurilor ilicite din pariuri în fotbalul maghiar, a comentat ultimele informaţii:

"Majoritatea cluburilor (n.r. - din Ungaria) includ acum o clauză în contract, ceea ce înseamnă că fotbalistul trebuie să declare că nu a fost implicat în manipularea meciurilor în trecut.

Dacă se mai demonstrează comiterea acestui act, poţi rezilia contractul fără să se ajungă la comisii. Dacă şi Mezőköves are astfel de contracte, poţi chiar să trimiţi jucătorul în judecată, pe motiv de înşelăciune, dar aceasta este doar decizia clubului", a declarat Zoltán Borbély, pentru publicaţia menţionată. 

Clubul lui Steliano Filip nu a comentat cazul

Rămas liber de contract după retrogradarea lui Dinamo Bucureşti, în Liga 2, în vara trecută, Steliano Filip a semnat cu un alt club abia în ianuarie 2023. El s-a dus la Mezőkövesd, în prima ligă maghiară, unde a bifat 10 apariţii. 

Jurnaliştii de la Sportal.blikk.hu au cerut un punct de vedere şi din partea conducerii clubului lui Steliano Filip, dar Mezőkövesd a transmis că va reveni cu o poziţie oficială ulterior. 

MM Stoica îndreaptă atenţia spre un alt ”personaj” în scandalul pariurilor ilegale din Superligă: ”Cred că e uşor ca arbitru să joci”

Afla mai multe despre: steliano filipsteliano filip pariuristeliano filip dosar pariuri 

viewscnt
Articole similare