Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revolta omului promovat de Gigi Becali la FCSB! "Ce caut aici? Atunci părăsesc clubul. Ştie fotbal cât un fan obişnuit"

Revolta omului promovat de Gigi Becali la FCSB! "Ce caut aici? Atunci părăsesc clubul. Ştie fotbal cât un fan obişnuit"

FCSB

Comentarii

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, continuă să aibă parte de critici din omului pe care l-a promovat la echipă şi cu care a făcut ultimele performanţe în România. Stilul afaceristului de a se implica la echipa bucureşteană a fost din nou pus la zid.

Costel Gâlcă nu-l iartă pe Gigi Becali, chiar dacă l-a promovat la FCSB: "Ştie fotbal cât un fan obişnuit"

În ultimii ani, Gigi Becali nu s-a mai ascuns în privinţa manierei în care se implică la FCSB, iar înaintea sosirii lui Elias Charalambous a avut un mesaj clar pentru staff-ul tehnic: "Până pun mâinile pe piept aşa va fi. Le comand eu pe toate. Cine vine, slujeşte mie pe bani". 

Deşi anumiţi antrenori au ales să păstreze liniştea, Constantin Gâlcă a fost mereu tehnicianul care a dezvăluit aspecte din anul petrecut pe banca tehnică a FCSB. 

Constantin Gâlcă este ultimul antrenor care a câştigat titlul cu FCSB, în 2015, iar după ce a semnat cu polonezii de la Radomiak a acordat un interviu în care a povestit cum e să lucrezi cu finanţatorul FCSB.

"Din fericire, nu m-a sunat pe mine, ci anumiţi oameni din staff-ul meu (n.r. - râde). Spunea ceva de genul <<Acesta şi acel jucător ar trebui să fie în echipa de start>>. Asociatul meu îi spunea lui Becali <<I-am spus asta lui Constantin>> şi nu am ţinut cont de acele indicaţii. Chiar dacă el era şeful, nu l-am putut lăsa să mă controleze.

Domnul Becali a continuat să intre peste autoritatea mea. Voia să conducă totul, să fie ca Silvio Berlusconi. La un moment dat, le-a spus jurnaliştilor români ceva care trebuia să mă pună la punct. Apoi m-am gândit <<Ce caut aici?>>. Răspunsul meu a fost simplu.<<Dacă asta vrei să faci, atunci părăsesc clubul>>.

Un aspect pozitiv îl reprezintă banii pentru fotbalul românesc, dar în acelaşi timp domnul Becali face şi o mulţime de lucruri rele, inclusiv atunci când critică public jucătorii, ceea ce nu are cum să nu le afecteze starea psihică şi jocul. Omul acesta crede că dacă este în fotbal de atâţia ani, ştie totul, dar pentru mine are cunoştinţe cât fan obişnuit al fotbalului", a declarat Gâlcă, pentru Przegladsportowy.onet.pl.

Gâlcă: "FCSB poate câştiga campionatul naţional, dar o face rar, din cauza personalităţii lui Gigi Becali"

Fost fotbalist important al echipei naţionale, Constantin Gâlcă a fost promovat de Gigi Becali la FCSB, în 2014, după ce înainte le-a mai conduc pe Almeria B şi România U17. Deşi din punct de vedere al performanţelor a făcut faţă, provocarea a fost uriaşă. 

"Să încep munca la Steaua (n.r. - FCSB) nu a fost uşor. Nu doar că proprietarul a fost implicat în multe lucruri din primele zile, dar am ajuns şi acolo după un antrenor cu un stil german. Echipa dinaintea mea a fost condusă de Laurenţiu Reghecampf, iar eu, succesorul lui, am vrut ca echipa să joace mai mult precum echipele spaniole, cu posesia mingii, pe spaţii mici. S-a dovedit de la început că nu puteam hotărî totul şi nu am reuşit să ajungem în faza grupelor din Liga Campionilor.

Steaua (n.r. - FCSB) are de ani buni potenţialul de a câştiga regulat campionatul naţional, dar o face rar, tocmai din cauza personalităţii sale (n.r. - lui Gigi Becali). Dacă o operaţie are loc într-un spital, nimeni nu se îndoieşte că ar trebui să fie efectuată de un medic, pentru că ştie ce face. Şi în România, toată lumea ştie fotbal, iar domnul Becali o spune cel mai bine", a mai spus Constantin Gâlcă despre perioada petrecută la FCSB.

Gâlcă a jucat la Steaua între 1991 şi 1996, apoi cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o în Spania, la echipe precum Mallorca, Espanyol - unde a şi antrenat -, Villarreal sau Real Zaragoza. 

La echipa naţională a strâns 68 de selecţii şi patru goluri, iar reperul carierei de anternor este momentul când a ajuns la Espanyol, în decembrie 2015, dar şi cele trei trofee câştigate într-un sigur sezon cu FCSB.

Afla mai multe despre: gigi becalicostel galcafcsbconstantin galca 

viewscnt
Articole similare