Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După decizia anunţată de Putin, şi Zelenski a ajuns la aceeaşi concluzie! "Cine garantează că Rusia nu va profita de acest lucru?"

După decizia anunţată de Putin, şi Zelenski a ajuns la aceeaşi concluzie! "Cine garantează că Rusia nu va profita de acest lucru?"

Jocurile olimpice

Comentarii

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, vineri, pentru AFP, că a respins ideea unui "armistiţiu" în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, pe perioada Jocurilor Olimpice, aşa cum ar dori preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

După Putin, şi Zelenski respinge ideea respectării armistiţiului olimpic

"I-am spus: Emmanuel, nu credem. Să ne imaginăm pentru o secundă că există o încetare a focului. În primul rând, nu avem încredere în Vladimir Putin. În al doilea rând, el nu îşi va retrage trupele. În al treilea rând, (...) spuneţi-mi Emmanuel (Macron), cine garantează că Rusia nu va profita de acest lucru pentru a-şi aduce trupele pe teritoriul nostru?", a declarat Zelenski, respingând un "armistiţiu care ar face jocul inamicului".

"Nu suntem împotriva unui armistiţiu, nu suntem împotriva încheierii războiului. Dar vrem un sfârşit corect al acestui război. Şi suntem împotriva unui armistiţiu care ar face jocul inamicului", a adăugat el.

Tot vineri, în timpul vizitei în China, preşedintele rus Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că şi el se opune unui armistiţiu, dar pentru că sportivilor ruşi li s-a interzis să participe la Jocurile Olimpice din cauza invaziei din Ucraina.

"Oficialii internaţionali din domeniul sportului încalcă astăzi principiile Cartei Olimpice (...) în ceea ce priveşte Rusia, împiedicându-i pe sportivii noştri să participe la Jocurile Olimpice sub steagul lor, cu imnul lor naţional, dar vor ca noi să respectăm regulile pe care ni le impun", a spus el. "Pentru a cere ceva de la alţii, trebuie să respecţi tu însuţi regulile", a conchis el.

Emmanuel Macron a declarat că doreşte să facă "tot posibilul" pentru a avea un armistiţiu olimpic în întreaga lume în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. El a precizat că preşedintele chinez Xi Jinping i-a acordat sprijinul său la începutul lunii mai.

Săptămâna aceasta, el a subliniat din nou "importanţa unui armistiţiu olimpic, astfel încât Rusia să înceteze operaţiunile sale actuale şi să fie luate toate iniţiativele diplomatice utile pentru a începe negocieri care să respecte dreptul internaţional şi interesele legitime ale Ucrainei".

Afla mai multe despre: volodimir zelenskivladimir putinrusia ucraina 

viewscnt
Articole similare