Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”E un antrenor care vorbeşte foarte bine, nu îşi asumă nimic”. Finalul drumului la naţională pentru Edi Iordănescu? Gică Popescu: ”Răbdarea are o limită” | EXCLUSIV

”E un antrenor care vorbeşte foarte bine, nu îşi asumă nimic”. Finalul drumului la naţională pentru Edi Iordănescu? Gică Popescu: ”Răbdarea are o limită” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Gică Popescu a analizat situaţia lui Edi Iordănescu (44 de ani) la echipa naţională şi l-a avertizat pe selecţioner că, în ritmul acesta, ar putea fi aproape de finalul drumului pe banca tehnică a României.

Instalat pe banca tehnică a României la începutul acestui an, Edi Iordănescu a reuşit să câştige doar două dintre cele nouă meciuri disputate şi a fost ”coautor” la unul dintre marile eşecuri ale naţionalei noastre.

Aflată într-o grupă cu Muntenegru, Bosnia şi Finlanda în divizia B a Nations League, România avea şanse de a promova în liga A şi să le înfrunte pe echipele din elite europeană.

Cei de la FRF aveau încredere că grupa poate fi câştigată, dar, în schimb, s-a petrecut fix opusul: naţionala noastră s-a clasat pe ultimul loc şi a ajuns să retrogradeze în diviza C.

În ciuda acestui eşec răsunător, şefii de la FRF l-au păstrat pe Edi Iordănescu pe banca tehnică, dar Gică Popescu l-a avertizat pe acesta că nu îşi mai permite multe insuccese.

Dezamăgit de felul în care conduce naţionala, Popescu i-a transmis selecţionerului că trebuie să redreseze curând corabia, dacă doreşte să îşi păstreze postul.

”E un antrenor care vorbeşte foarte bine, nu îşi asumă nimic”

Preşedintele Farului l-a mai ironizat pe Iordănescu pentru discursul său şi i-a transmis că trebuie să înceapă să îşi asume mai mult rezultatele negative ale României.

M-a surprins şi pe mine... <<uau, contează mult meciul cu Moldova>>... pentru că se gândeşte că vom câştiga? Şi atunci o să zică <<uau, cu siguranţă dacă vom câştiga în Moldova mă aştept la o stare euforică, să iasă lumea pe stradă>>. 

Jucăm contra Moldovei, ok, e un meci pe care nu avem voie să nu îl câştigăm, e un meci amical. Va trebui să atacăm, să punem probleme şi de acolo, cu evoluţia din repriza a doua cu Slovenia şi cu o evoluţie bună contra Moldovei, sper să avem un mic avantaj de moral, pe care să aşternem următoarea campanie.

Jucăm totusi cu Moldova, hai să nu fim atât de entuziasmaţi că vom bate Moldova, dacă vom bate. Edi e un antrenor care vorbeşte foarte bine, nu îşi asumă foarte multe din greşelile pe care le face echipa şi întotdeauna încearcă să mute puţin către echipă responsabilitatea şi greşelile.

Ar trebui să îşi asume mai mult din aceste înfrângeri, nu numai în momentele bune, şi alea mai puţin bune sa şi le asume, pentru că face parte din întreg tabloul. Dar cam gata şi cu experienţele, cu probele, gata că ne-a lipsit un jucător... că ne lipsesc nu ştiu câţi.

Sunt cei pe care îi avem, îi ştia, şi din cei pe care îi are la dispoziţie trebuie să aleagă 11 sau 16... dar gata... răbdarea are şi ea o limită, iar cred că a avut o răbdare din partea celor care conduc federaţia mai mult decât generoasă”, a declarat Gică Popescu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: edi iordănescu 

viewscnt
Articole similare