Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Elina Svitolina, declaraţii emoţionante după ce a produs surpriza turneului la Wimbledon: „Războiul din Ucraina m-a făcut mai puternică!”

Elina Svitolina, declaraţii emoţionante după ce a produs surpriza turneului la Wimbledon: „Războiul din Ucraina m-a făcut mai puternică!”

Tenis

Comentarii

Elina Svitolina (28 de ani, 76 WTA) a învins-o pe Iga Swiatek (22 de ani, 1 WTA), scor 7-5, 6-7 (5), 6-2 şi s-a calificat în semifinale la Wimbledon, producând surpriza turneului.

Elina Svitolina, după victoria uriaşă cu Iga Swiatek: „Războiul m-a făcut mai puternică!”

Deşi era considerată favorită clară înaintea meciului, poloneza Iga Swiatek a fost luată prin surprindere de jocul foarte bun prestat de Elina Svitolina. Jucătoarea din Ucraina a declarat la finalul meciului că războiul care are loc pe teritoriul ţării sale a făcut-o mai puternică.

„Cred că războiul m-a făcut mai puternică. Din punct de vedere mental, nu mai văd situaţiile dificile ca pe un dezastru. Există lucruri mai rele în viaţă. Sunt pur şi simplu mai calmă. Pentru că abia m-am întors, cred, de asemenea, că am o presiune diferită. Vreau să câştig, am această motivaţie uriaşă de a mă întoarce în top. Faptul că am un copil şi războiul m-au făcut o persoană diferită”, a spus Svitolina, potrivit L’Equipe.
 
„Ştiu că mulţi oameni din Ucraina ne urmăresc. Am primit un număr foarte mare de mesaje după ce am ajuns în optimi. Astăzi nu mi-am verificat încă telefonul, dar cred că vor fi mult mai multe. Mă bucur că pot aduce puţină fericire în vieţile lor”, a menţionat sportiva.
 

În semifinale, Elina Svitolina o va întâlni pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova (24 de ani, 42 WTA).

Novak Djokovic, victorie impresionantă în faţa lui Andrey Rublev! Campionul sârb este în semifinale la Wimbledon

Novak Djokovic (36 de ani, 2 ATP) l-a învins pe Andrey Rublev (25 de ani, 7 ATP), scor 4-6, 6-1, 6-4, 6-3 şi s-a calificat în semifinale la Wimbledon.Djokovici l-a învins în sferturile de finală pe rusul Andrei Rublev, după un meci de două ore şi 48 de minute.

Deşi a început mai bine meciul, sportivul din Rusia nu a putut menţine nivelul de joc, iar Novak Djokovic a punctat in momentele importante, reuşind astfel să revină încă o dată impresionant, deşi a fost învins în primul set.

În faza următoare, sârbul îl va întâlni pe Jannick Sinner (Italia), cap de serie 8, care l-a eliminat pe rusul Roman Safiullin, scor 6-4, 3-6, 6-2, 6-2.

Afla mai multe despre: elina svitolinaiga swiatekwimbledonwta 

viewscnt
Articole similare