Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Este lege cu dedicaţie pentru Steaua?” Vasile Dîncu a oferit un răspuns surprinzător: ”E o nedreptate ce se întâmplă astăzi”

”Este lege cu dedicaţie pentru Steaua?” Vasile Dîncu a oferit un răspuns surprinzător: ”E o nedreptate ce se întâmplă astăzi”

Steaua

Comentarii

Vasile Dîncu a fost întrebat dacă modificările la Legea Sportului au fost făcute cu dedicaţie pentru Steaua.

Vasile Dîncu este unul dintre cei trei parlamentari care şi-au pus semnătura pe un proiect pentru modificarea Legii Sportului. Ceilalţi doi sunt Radu Popa şi Bogdan Constantin Matei, colegii săi de partid.

Fost ministru al Apărării, Vasile Dîncu a fost întrebat de reporterul Orange Sport dacă aceste modificări au fost făcute special pentru ca Steaua să poată promova.

Vasile Dîncu spune că nu este o lege cu dedicaţie pentru Steaua

În aceste momente, Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, deoarece în Legea Sportului nu este cunoscut ca club profesionist, deoarece este finanţat de stat.

Situaţia s-ar putea schimba dacă vor trece modificările depuse de Vasile Dîncu la Legea Sportului.

Vasile Dîncu, Bogdan Constantin Matei şi Radu Popa au cerut în regim de urgenţă dezbaterea pe modificarea a două alineată din Legea Sportului, cele care blochează, printre altele, accesul Stelei în Liga 1.

Contactat de Orange Sport, Vasile Dîncu a fost întrebat dacă aceste modificări pe care vrea să le aducă au fost special gândite pentru a-i oferi Stelei posibilitatea să promoveze:

”(E lege cu dedicaţie pentru Steaua?) Nu este cu dedicaţie, pentru că pentru Steaua eu am făcut, prin ordin de ministru... am dat posibilitatea ca, asociindu-se, să poată intra în Liga 1, făcând o mică modificare, ca să nu mai fie societate de drept public, ci una mixtă.

Eu am făcut condiţiile dinainte. Era acel ordin de ministru, despre care au zis că l-am semnat în ultima zi. Nu, nu s-a semnat în ultima zi. A ajuns să fie promulgat în ultima zi, dar a fost semnat dinainte.

Eu am făcut condiţii pentru Steaua, dar nu e (n.r. Legea Sportului) doar pentru Steaua. E importabnt şi pentru Steaua şi cred că e o nedreptate ce se întâmplă azi”, a spus Vasile Dîncu pentru orangesport.ro.

Vasile Dîncu a modificat şi regulamentul intern al Stelei

Pe 24 octombrie 2022, Vasile Dîncu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Apărării. În aceeşi zi a fost publicată şi o modificarea din regulamentului clubului Steaua, făcută prin hotărâre de ministru.

Prin modificarea regulamentului, clubul Steaua are voie acum să se asocieze cu persoane juridice, publice sau private.

Acea decizia a fost interpretată ca fiind cu dedicaţie pentru echipa de fotbal Steaua, care ar fi avut nevoie de o asociere cu un privat pentru a primi drept de promovare.

”Eu am dat un ordin de ministru, care s-a întâmplat să fie promovat la final, dar eu l-am făcut mai demult.

A fost promovat în ultima zi, dacă nu mă înşel, în Monitorul Oficial, care permite clubului Steaua să facă asociere cu entităţi private sau cu entităţi care sunt din zona ministerului. Enitătăţi precum Romtehnica.

Şi să creeze o societate în care să aibă dreptul să... Au dreptul, pentru că aşa nu mai e club departamental şi pot deja, există acel ordin, ei pot să facă aceste lucru”, a declarat atunci Vasile Dîncu la Prima News.

Ce modificări au fost propuse la Legea Sportului

Este vorba despre două alineate din articolul 31, care, odată schimbate, i-ar oferi Stelei dreptul de a promova în Liga 1.

Alineatul 1, varianta nouă:

  • ”Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociaţii fără scop patrimonial, societăţi comerciale sportive pe acţiuni sau persoane juridice de drept public, înfiinţate ca instituţii publice reprezentative în domeniul activităţii sportive de performanţă, care au obţinut licenţa din partea federaţiei sportive naţionale, emisă în conformitate cu statutele şi regulamentele federaţiilor internaţionale pe ramura de sport”.

Alineatul 1, varianta actuală:

  • ”Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social”.

Alineatul 3, varianta nouă:

  • ”Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociaţii fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociaţii, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăţi sportive comerciale pe acţiuni, li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înfiinţate ca instituţii publice reprezentative în domeniul activităţii sportive de performanţă li se aplică regimul juridic al instituţiilor publice în subordinea cărora funcţionează”.

Alineatul 3, actuala variantă:

  • ”Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege”.

Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: vasile dincu 

viewscnt
Articole similare