Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2023 | România U21 şi-a aflat adversarele! Cu cine au căzut ”tricolorii” lui Emil Săndoi

EURO 2023 | România U21 şi-a aflat adversarele! Cu cine au căzut ”tricolorii” lui Emil Săndoi
Comentarii

România U21 şi-a aflat adversarele de la turneul final de Campionat European de anul viitor

EURO 2023 | România U21 şi-a aflat adversarele!

Reprezentativa U21 a României va evolua în grupa B alături de Ucraina, Croaţia şi Spania, la UEFA Under 21 Championship, găzduit de România şi Georgia, conform tragerii la sorţi de marţi, de la Ateneul Român.

Tragerea la sorţi a fost efectută de Ianis Hagi (24 de ani pe 22 octombrie) şi georgianul Alexander Iaşvili (44 de ani), fost jucător în Germania, la Freibug şi Karlsruher.

Turneul final are loc anul viitor în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023.

Componenţa completă a grupelor EURO 2023 U21:

  • Grupa A; Georgia, Belgia; Olanda (Ţările de Jos), Portugalia
  • Grupa B: România, Ucraina, Croaţia, Spania
  • Grupa C: Israel, Cehia, Anglia, Germania
  • Grupa D: Norvegia, Elveţia, Italia, Franţa

Până în momentul de fată, de când a fost preluată de Emil Săndoi, fostul antrenor de la Chindia Târgovişte, reprezentativa de tineret a României a disputat două meciuri amicale. A pierdut cu Spania (1-4) şi a remizat cu Tările de Jos (0-0).

Campionatul European de fotbal U21 a ajuns la a 24-a ediţie. Până acum, România a mai găzduit ediţia din 1998. La turneul final, grupele A şi C se vor juca în Georgia, în timp ce grupele B si D se vor disputa in Romania, grupa B la Bucureşti, iar grupa D la Cluj. Turneul se va disputa între 21 iunie şi 8 iulie 2023.

Ediţia din 2023 va stabili şi echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franţa este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franţei.

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua şi Giuleşti, din Bucureşti, “Dr. Ctin. Rădulescu” şi Cluj Arena, din Cluj-Napoca. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiţiei se va desfăşura în Georgia.

 

Afla mai multe despre: romania u21euro 2023 

viewscnt
Articole similare