Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Care va fi noul nume al lui FC U Craiova dacă decizia de schimbare a denumirii devine definitivă. Mititelu: ”Eram două echipe cu acelaşi nume, trebuie ruptă pisica-n două”

EXCLUSIV | Care va fi noul nume al lui FC U Craiova dacă decizia de schimbare a denumirii devine definitivă. Mititelu: ”Eram două echipe cu acelaşi nume, trebuie ruptă pisica-n două”galerie foto

FC U Craiova

Comentarii

Adrian Mititelu s-a hotărât asupra numelui pe care ar urma să-l folosească echipa sa, dacă decizia prin care i se interzice să folosească denumirea U Craiova 1948 va fi menţinută şi la apel.

Pe 12 iulie, Adrian Mititelu a primit încă o lovitură din partea judecătorilor. Într-un litigiu cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti i-au interzis lui Adrian Mititelu să mai folosească denumirea FC U Craiova 1948.

De asemenea, nu mai are dreptul să folosească marca pe care FC U Craiova o foloseşte în prezent, deoarece conţine elemente care se află în proprietatea Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Decizia nu este însă definitivă.

Cum se va numi clubul lui Mititelu dacă decizia Tribunalului Bucureşti devine definitivă

Decizia dată de judecătorii Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Dacă va deveni definitivă, Adrian Mititelu va fi obligat să schimbe denumirea echipei, dar şi emblema.

Omul de afaceri susţine că a găsit deja o variantă de nume şi nu crede că este o tragedie dacă va ajunge să fie obligat să renunţe la actuala denumire:

”Dacă va trebui să-l schimbam, vom merge pe FC U 1948 şi gata. Există fotbal şi fără numele de Universitatea pe lumea asta. Dacă o să schimbe numele, o să-l schimbe, ce pot să fac? L-a schimbat şi FCSB şi n-a mai murit nimeni.

Poate, până la urma urmei, va trebui să se limpezească apele. Eram doua echipe cu acelasi nume, aproape identic, era o chestie caraghioasă, trebuie să rupă pisica-n două”, a declarat Adrian Mititelu pentru Orange Sport.

Adrian Mititelu: ”Eu deţine palmaresul Universităţii Craiova”

Adrian Mititelu a explicat şi decizia luată de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti. Patronul lui FC U Craiova susţine că aceştia i-au interzis să mai folosească leul pe emblemă, dar Adrian Mitielu susţine că acesta nu aparţine Clubului Sportiv.

Omul de afaceri povesteşte că celebra siglă cu leul a fost preluat de echipa de fotbal, în momentul în care aceasta s-a desprins de Clubul Sportiv, la începutul anilor '90. Drept urmare, Clubul Sportiv nu ar avea niciun drept asupra acestei sigle.

În plus, Adrian Mititelu subliniază că echipa pe care o deţine este continuatoarea ”Craiovei Maxima” şi că are palmaresul vechiului club de fotbal Universitatea Craiova:

”Acolo se spunea că nu mai pot folosi numele oficial al clubului, care este U Craiova 1948. Deocamdată, este o sentinţă plafon, care e supusă apelului, vedem ce va fi şi la apel şi după aia vom lua o decizie în acest sens, eu cred că este o decizie greşită.

Vom face un apel foarte puternic şi de abia după soluţia din apel putem să vedem ce vom face după. Să schimbăm numele de U Craiova 1948, că pentru judecător U Craiova 1948 ar fi tot un fel de Universitatea Craiova.

Această siglă reprezentând leul cu sigla la picior a fost folosită doar de echipa de fotbal, celelalte sporturi din clubul de drept public au folosit sigla cu dungi. Ei nu mai pot revendica leul, pentru că leul a plecat odată cu secţia de fotbal.

A fost promovat şi a devenit notoriu, ulterior echipei de fotbal a anilor '90, în '94, când a fost reorganizarea clubului sub numele de FC Universitea Craiova.

Entitatea pe care o conduc eu deţine tot palmaresul, nu e ca la Steaua. Noi suntem succesorul şi continuatorul de drept al U Craiova, numai că nu ne mai putem numi aşa.

În urma acestei decizii, fără să văd motivarea, instanţa spune că şi leul era notoriu de pe vremea clubului de drept public, adică până în 1990. La leu nu au nicio treabă, pentru că era exclusiv al activităţii fotbalistice, noi l-am avut inregistrat la OSIM.

Dacă se va îndrepta la sigla cu U... nu înseamnă că e proprietar clubul lui Badea pe acest leu, probabil, va fi un alt leu. Probabil că forma asta de leu va rămâne să n-o mai folosim noi”, a mai spus Adrian Mititelu pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: mititelu 

viewscnt
Articole similare