Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat în anturajul Simonei Halep chiar înainte să fie prinsă dopată

EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat în anturajul Simonei Halep chiar înainte să fie prinsă dopată

Simona Halep

Comentarii

Cu mai puţin de o lună înainte de fi depistată dopată cu Roxadustat, în staff-ul Simonei Halep s-a produs o mişcare extrem de importantă.

La US Open, turneu care a avut loc în perioada 29 august - 11 septembrie, Simona Halep a fost supusă unui test anti-doping şi s-a descoperit astfel că a luat Roxadustat.

Cu mai puţin de o lună înainte, în staff-ul Simonei Halep a apărut o mutare care ar fi putut fi decisivă în tot acest scandal.

Schimbări în staff-ul Simonei Halep chiar înainte să fie prinsă dopată

În luna aprilie a acestui an, Simona Halep a anunţat că a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams.

La scurt timp, antrenorul francez a început să controleze absolut tot ce ţinea de activitatea Simonei Halep.

Sportiva din Constanţa a renunţat pe rând la mai mulţi oameni pe care îi avea în staff şi ultimul român care a plecat de lângă ea a fost Teo Cercel.

Acesta a ieşit din staff-ul Simonei Halep la începutul lunii august, cu mai puţin de o lună înainte de US Open.

Din sursele Orange Sport, Teo Cercel a decis să renunţe la colaborarea cu Simona Halep după ce s-a simţit dat la o parte de Patrick Mouratoglou.

De altfel, antrenorul francez i-a sugerat Simonei Halep să se rupă cât mai mult de oamenii din jurul ei, pentru a se concentra la tenis. Nici măcar familia şi prietenii ei n-au mai avut acces la turneele la care sportiva participa.

Ulterior, Teo Cercel a mers la Simona şi i-a transmis că vrea să plece, deoarece simte că nu mai este dorit de Patrick Mouratoglou. Cei doi s-au despărţit în condiţii amiabile.

A fost o mutare importantă în staff-ul Simonei Halep, mai ales pentru ceea ce avea să vină. Printre altele, Teo Cercel era cel care controla absolut tot ce consuma şi bea Simona Halep, astfel încât în corpul ei să nu ajungă vreodată vreo substanţă aflată pe lista neagră a WADA.

Teo Cercel şi Alina Tecşor, şocaţi când au aflat că Simona Halep a fost prinsă dopată

Teo Cercel a reintrat în staff-ul Simonei Halep în noiembrie 2021, însă a plecat pe 2 august 2022. El a fost omul de legătură cu Agenţa Naţională Antidoping şi era foarte preocupat şi atent la tot ceea ce lua Simona Halep.

La aproximativ o lună de la plecarea acestuia din staff, Simona Halep a fost prinsă dopată cu Roxadustat, în urma unui control la US Open.

Teo Cercel şi Alina Tecşor - soţia lui - au fost efectiv şocaţi când au aflat vestea, mai ales că s-a produs la scurt timp după plecarea sa din staff-ul fostului lider mondial.

Mai ales că ei o cunosc extrem de bine pe Simona Halep şi ştiau cât de atentă era aceasta la toate medicamentele, alimentele sau băuturile pe care le consuma, tocmai pentru a se feri de substanţele interzise.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare