Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV! Gigi Becali se mută din casa din Pipera într-un ”palat” de 20 mil. €, lângă Bucureşti. FOTO! Cum arată

EXCLUSIV! Gigi Becali se mută din casa din Pipera într-un ”palat” de 20 mil. €, lângă Bucureşti. FOTO! Cum aratăgalerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a bugetat investiţii de 20 de milioane de euro pentru un loc care-i va servi drept casă, birou, dar şi loc de rugăciune.

În vârstă de 64 de ani, Gigi Becali se dedică din ce în ce mai mult credinţei.

Patronul FCSB a alocat în ultimii ani sume incredibile de mari pentru construcţia sau renovarea de biserici şi mănăstiri, atât în România, cât şi în străinătate.

Proiectul său de suflet se află însă destul de aproape de locuinţa pe care o are în Pipera şi unde plănuieşte să se mute cu totul.

Unde se mută Gigi Becali. Investiţii de 20 de milioane de euro

În Pipera, la aproximativ doi kilometri de casa lui, Gigi Becali a decis să ridice o biserică aşa cum nu prea a mai văzut prin România.

Proiectul a început încă din 2008, după ce FCSB a trecut de Galatasaray şi s-a calificat în grupele Champions League.

Asemenea legendelor despre Ştefan cel Mare, Gigi Becali a spus că va construi o biserică dacă va ieşi învingător din dubla cu turcii:

”Este un proiect la care m-am gândit înainte de meciul cu Galatasaray. I-am făgăduit lui Dumnezeu încă de atunci că, dacă noi îi vom elimina pe turci, eu voi face o biserică”, a mărturisit Gigi Becali.

La aproape 15 ani distanţă, construcţia este aproape gata, însă mai este nevoie de încă aproximativ doi ani pentru picturi şi retuşuri.  Între timp, Gigi Becali a făcut şi o modificare de plan.

Sursele Orange Sport susţin că Gigi Becali are de gând să se mute cu totul lângă această biserică. Aici ar urma să aibă locuinţa, dar şi sediul administrativ.

De altfel, lângă biserică a construit o clădire de trei etaje, care urmează să-i găzduiască pe monahii care vine din afara Bucureştiului.

Tot aici ar urma să locuiască şi el şi tot aici ar urma să fie şi noul său sediu administrativ, care în prezent este la palatul din Aleea Alexandru.

Gigi Becali vrea astfel să fie cât mai aproape de biserică şi să se roage în linişte de fiecare dată când simte nevoia, dar şi să participe la slujbe. În acelaşi timp, ar rămâne şi foarte aproape de familie.

Investiţia totală pentru tot acest proiect al lui Gigi Becali este de aproximativ 10 milioane de euro. Informaţiile au fost confirmate de Dumitru Dragomir, foarte bun prieten cu Gigi Becali:

”Investeşte 20 de milioane de euro în tot proiectul. Acolo va sta, acolo vor fi birourile, totul se va petrece acolo, pentru că vrea să fie foarte aproape de biserică, o biserică pe care - evident - a construit-o tot din banii lui”, a spus Dumitru Dragomir pentru Orange Sport.

Gigi Becali construieşte o biserică impresionantă

Lăcaşul a fost ridicat pe un teren pe care Gigi Becali îl avea în Pipera, despre care a declarat în trecut că a avut o ofertă de 6 milioane de euro, dar n-a vrut să-l vândă.

Şi, în stilu-i caracteristic, Gigi Becali îşi doreşte să fie cea mai apreciată biserică din ţară.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Potrivit unui articol apărut în toamna trecută în Click, biserica din Pipera va avea dimensiuni consierabile - 11 m înălţime, 40 m înălţime cu cruce, 35 m lungime, 20 m lăţime - şi va putea primi peste 400 de credincioşi.

”E mai mult decât o biserică, e o catedrală. Nu va semăna cu nimic din ce există în România. Va fi realizată după stilul bisericilor ruseşti, pentru că locul e de aşa natură”, a spus inginerul Gelu Mălureanu, citat de Click.

În premieră pentru România, biserica va fi pictată cu foiţă de aur. Stilul va fi bizantin, de tip mozaic.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare