Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Helmut Duckadam a fost în comă timp de 24 de ore: ”M-am trezit la reanimare!” PODCAST

EXCLUSIV | Helmut Duckadam a fost în comă timp de 24 de ore: ”M-am trezit la reanimare!” PODCAST

Special

Comentarii

Helmut Duckadam a povestit în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile” despre un accident pe care l-a suferit.

Această ediţie din podcastul ”SportCast Cu Sile” l-a avut drept actor principal pe Helmut Duckadam, legendarul portar din finala de la Sevilla, în 1986, când Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni.

Duckadam a făcut câteva dezvăluiri incredibile din viaţa şi din cariera sa şi povesteşte câteva evenimente despre care n-a mai vorbit până acum.

La 11 ani, Duckadam a fost în comă timp de 24 de ore

Duckadam este unul dintre portarii care au scris istorie în fotbalul mondial. El a rămas celebru mai ales prin cele patru penalty-uri apărate în finala de la Sevilla, din 1986.

Însă, dincolo se succes, viaţa lui Helmut Duckadam a fost una incredibilă. El a povestit în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile” cum a suferit aproape 10 intervenţii chirurgicale foarte dificile.

Unul dintre cele mai grele momente din viaţa lui a fost în jurul vârstei de 11 ani. Atunci, el a fost lovit de un automobil şi a ajuns în comă la spital.

Acest episod a fost povestit şi în cartea ”Der Tormann” (n.r. portarul), pe care Helmut Duckadam şi-a lansat-o şi care, momentan, este disponibilă doar în limba germană.

”Lucram împreună cu verişoara mea, aveam în jurul Semlacului mai multe ferme agricole şi vara, în vacanţă, lucram ca să mai strângem şi noi un ban, ca să mai avem de o pereche de pantofi...

Şi, într-adevăr, într-o seară, când ne-am întors - nu erau drumurile circulate cum sunt la ora actuală... Eu, fiind copil, am virat stânga să traverseze şoseaua naţională şi nu m-am asigurat - era vina mea, clar.

Şi a venit o maşină din Cehia şi m-a luat în plin. M-am trezit la spital, la reanimare, cu braţul stâng rupt. Cred că aveam vreo 11 ani, maxim 12. Dar mi-am revenit.

Am stat în comă cred că vreo 24 de ore. După aia mi-am revenit, dar la braţ... a fost braţul rupt complet şi a trebuit să-mi pună o tijă metalică.

Deci am scăpat în primă fază şi după aia, după câteva luni trebuia să-mi scoată tija, atunci am făcut o altă boacănă. Mergând cu mama la spital să-mi scoată acea tijă, n-aveam voie să mănânc înainte de operaţie şi am mâncat o ciocolată de rom, una mică.

Şi, după operaţie, mi s-a încleştat gura, că trebuia să vomit şi nu mai puteam. Noroc cu o asistentă, care era şi simpatia mea - cât de copil eram, era foarte frumoasă.

Şi, după ce mi-am revenit şi a trecut toată faza, mi-a arătat degetele, erau toate vinete cum a încercat să... (n.r. să-i decleşteze dinţii)”, a povestit Helmut Duckadam în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”.

Helmut Duckadam, două meningite şi aproape 10 operaţii dificile

De-a lungul vieţii, Helmut Duckadam a avut foarte multe probleme de sănătate. Printre ele, două meningite, dar şi mai multe intervenţii chirurgicale complicate:

”Am avut şi două meningite... Se zice că dacă nu mori după prima, înnebuneşti. Am făcut-o şi pe a doua şi, slavă Domnului, sunt încă binişor.

(Samuilă: Câte operaţii aţi avut?) Oo, nu mai ştiu. Atunci a fost cu accidentul - prima la mână... după aia am avut cred că cinci la braţ, plus am o proteză la genunchiul stâng şi sper că să mai trag un an de zile să trag şi la dreptul proteză. Deci în total se apropie de 10... Dar grele, n-au fost operaţii uşoare”, a mai povestit Duckadam în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”.

Afla mai multe despre: duckadam 

viewscnt
Articole similare