adplus-dvertising
You are here:

EXCLUSIV | Selecţionerul Ungariei a sunat în România să-şi caute echipă: ”Mi-a zis să-i găsesc un club din România”

EXCLUSIV | Selecţionerul Ungariei a sunat în România să-şi caute echipă: ”Mi-a zis să-i găsesc un club din România”

Fotbal intern

Comentarii

Marco Rossi (58 de ani), selecţionerul care scrie istorie cu naţionala Ungariei, a fost interesat să antreneze o echipă de club din România. Giovanni Becali a fost omul pe care l-a contactat, de două ori, pentru a-i găsi o echipă, înaintea de a ajunge să pregătească naţionala maghiară.

Giovanni Becali a dezvăluit la Orange Sport că, în trecut, Marco Rossi, selecţionerul naţionalei Ungariei, a fost interesat să antreneze în România şi l-a sunat pe două ori pentru a găsi o echipă de club cu care să lucreze.

EXCLUSIV | Selecţionerul Ungariei a sunat în România să-şi caute echipă: ”Mi-a zis să-i găsesc un club din România”

În iunie 2018, naţionala Ungariei a intat "pe mâna" lui Marco Rossi, italianul care avea să scrie istorie pentru echipa din ţara vecină. Cu Rossi pe bancă, Ungaria s-a calificat la EURO 2020, unde a făcut egal cu Franţa şi Germania (1-1 şi 2-2), şi a ajuns în Liga A a Ligii Naţiunilor, într-o grupă cu Germania, Anglia şi Italia, în care a terminat pe locul doi, cu 10 puncte, peste Anglia şi Germania.

Înainte de a ajunge selecţionerul naţionalei Ungariei, Marco Rossi a fost interesat să vină în România şi să pregătească o echipă de club. A luat legătura cu Giovanni Becali, care a dezvăluit în direct la Orange Sport că a fost căutat de două ori de Rossi pentru a-i găsi un club.

"(n.r. - despre rezultatele Ungariei) Cu Marco Rossi, care m-a chemat (n.r. sunat) de două ori pe mine ca să-i găsesc o echipă de club în România. Când era liber, n-avea nicio echipă", a spus Giovanni Becali, în exclusivitate, la Orange Sport. Marco Rossi mai are contract cu naţionala Ungariei până în vara lui 2025 şi are ca obiectiv să-i ducă pe unguri la EURO 2024.

În cariera de antrenor profesionist, Marco Rossi a trecut pe la Udinese U19, Lumezzane U19, Lumezzane, Pro Patria, Spezia, Scafatese, Cavese, Honved şi Dunajska Streda.

Marco Rossi a fost aproape să semneze cu U Cluj, în România

Italianul Marco Rossi, care a intrat în istoria naţionalei Ungariei, a fost la un pas să ajungă să antreneze în România, la U Cluj. A rămas prieten cu Ioan Ovidiu Sabău, din perioada când cei doi jucau împreună la Brescia, şi a fost ofertat să vină să antreneze "Şepcile roşii", însă totul a picat în cele din urmă.

Marco Rossi era deja în discuţii pentru preluarea naţionalei Ungariei la acea vreme, a dezvăluit Ioan Ovidiu Sabău.

"Când era în Slovacia, l-am sunat şi chiar i-am făcut o ofertă să vină în România, la ”U” Cluj. Şi mi-a spus ”acum sunt în discuţii să preiau naţionala Ungariei, poate cu altă ocazie”. Apoi am tot ţinut legătura. A preluat naţionala, şi am mai vorbit", a spus Ioan Ovidiu Sabău, conform liga2.prosport.ro.

viewscnt
Articole similare