Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA ia în calcul suspendarea Rusiei pentru doi ani sau pe termen nelimitat. Când se va lua decizia

FIFA ia în calcul suspendarea Rusiei pentru doi ani sau pe termen nelimitat. Când se va lua decizia
Comentarii

FIFA ia în considerare suspendarea echipelor reprezentante ale Federaţiei Ruse de Fotbal pe o perioadă de doi ani de zile sau una nedeterminată.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a afectat inclusiv fotbalul, şi la nivel european, şi la nivel internaţional.

În Ucraina orice competiţie fotbalistică este oprită, în timp ce Rusia a primit mai multe sancţiuni din partea celor de la FIFA şi UEFA.

Echipele de club ruseşti au fost suspendate din competiţiile europene, cum este cazul celor de la Spartak Moscova, care a fost scoasă din optimile Europa League,

La nivel de echipă naţională, Rusia a fost exclusă din barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Mai mult, finala UEFA Champions League din acest sezon a fost mutată de la Sankt Petersburg la Paris, pe stadionul ”Stade de France”.

FIFA ia în calcul suspendarea Rusiei pentru doi ani sau pe termen nelimitat. Când se va lua decizia

Acum, FIFA ia în considerare o nouă sancţiune foarte dură: suspendarea tuturor echipelor de club şi celor reprezentative pentru minim doi ani din orice competitie internaţională, informează sport.ua.

Acest aspect va fi discutat la Congresul FIFA, care va începe în Qatar pe 31 martie, atunci când reprezentanţii forului mondial pot lua mai multe decizii cu privire la ţara agresoare.

FIFA ia în calcul suspendarea pe minim doi ani, dar sancţiunea ar putea deveni una pe termen nedeterminat. Totuşi, forul decizional la nivel internaţional vrea să abordeze cu precauţie problema pedepsirii Rusiei, deşi mai multe federaţii naţionale şi-au exprimat dorinţa de a suspenda echipele ruseşti.

Până să se aujungă la o asemenea decizie, momentan echipa naţională a Rusiei a fost exclusă din barajul de calificare la Cupa Mondială de la sfârşitul anului.

Datorită acestui fapt, Polonia s-a calificat deja în finală, unde va juca cu Suedia pentru a prinde un bilet spre turneul final din Qatar. Meciul va avea loc diseară, de la ora 21:45.

Până acum, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a respins toate apelurile iniţiate de Rusia, care dorea suspendarea tuturor sancţiunilor impuse de FIFA şi UEFA.

Afla mai multe despre: rusiafifa 

viewscnt
Articole similare