Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Final de sezon regular în Serie B! Toşca a retrogradat. Moruţan, Marius Marin şi Rus au ratat play-off-ul pentru promovare. Cum s-au descurcat ceilalţi români din Italia

Final de sezon regular în Serie B! Toşca a retrogradat. Moruţan, Marius Marin şi Rus au ratat play-off-ul pentru promovare. Cum s-au descurcat ceilalţi români din Italia
Comentarii

Sezonul regular din Serie B a luat sfârşit, odată cu încheierea etapei cu numărul 38.

Frosinone şi Genoa, echipele ce au terminat pe primele două locuri au promovat direct în Serie A, în timp ce echipele ce se clasează pe următoarele şase poziţii vor disputa un play-off, în urma căruia o singura formaţie va promova.

Ocupantele ultimelor trei locuri, Benevento, SPAL şi Perugia au retrogradat direct, în timp ce Brescia şi Cosenza, echipele de pe locurile 16 şi 17, vor da piept într-o dublă manşă în urma căreia vom afla şi a patra echipă ce va retrograda din Serie B.

Final de sezon regular în Serie B! Toşca a retrogradat. Moruţan, Marius Marin şi Rus au ratat play-off-ul pentru promovare. Cum s-au descurcat ceilalţi români din Italia

România a avut 11 internaţionali în Serie B. Doar Franţa, Argentina şi Croaţia au avut mai mulţi fotbalişti expatriaţi în al doilea eşalon fotbalistic al Italiei.

  • Alin Toşca: Fostul fotbalist al FCSB-ului a retrogradat direct cu Benevento de pe ultimul loc. Fundaşul român a ajuns pe ”Ciro Vigorito” în luna februarie şi a bifat 16 partide. Contractul lui Toşca expiră în 2023.
  • Ionuţ Nedelcearu: Fostul dinamovist a fost om de bază pentru Palermo. A jucat în 36, din 38 de partide şi a fost la un pas de play-off. ”Vulturii” au terminat pe locul nouă cu 49 de puncte, la egaliate cu Venezia, echipa de pe locul opt dar cu dezavantajul partidelor directe. În ultima partidă din campionat.  Cu Nedelcearu integralist, Palermo a remizat pe teren propriu cu Brescia, scor 2-2 şi a nu a reuşit să profite de pasul greşit făcut de Venezia pe terenul Parmei.
  • Moruţan, Marius Marin şi Rus: Pisa a ratat play-off-ul, după ce a fost învinsă surprinzător pe teren propriu de retrogradata SPAL, scor 1-2. La acest meci, Rus a fost doar rezervă, în timp ce Moruţan nu a fost inclus în lot. Fostul jucător al lui FCSB a evoluat în 35 de partide, a marcat şase goluri şi a livrat şase pase decisive.  Marius Marin a bifat 33 de meciuri şi marcat un gol, în timp ce Adrian Rus a jucat a fost folosit de 16 ori.
  • Man şi Mihăilă: Parma s-a calificat de pe locul patru în play-off, după ce a învins-o în ultimul meci pe Venezia, scor 2-1, partidă în care Man a fost titular. Mihăilă a intrat pe teren în minutul 73.  Dennis Man a bifat 28 de partide în acest sezon, a marcat şase goluri şi a pasat decisiv de două ori, în timp ce Mihăilă a jucat în 15 meciuri, a marcat două goluri şi a oferit trei pase de gol. Parma îşi propune revenirea în Serie A, la doi ani după ce a retrogradat.
  • Drăguşin, Puşcaş şi Drăguş: Genoa a promovat matematic în urmă cu trei etape, după ce a învins-o pe Ascoli pe teren propriu, scor 2-1. Pentru ”Grifonul Genovez”, Drăguşin a fost titular incontestabil. Fostul fotbalist al lui Juventus a jucat în toate partidele din Serie B. Mai mult decât atât, internaţionalul român a marcat patru goluri şi a contribuit decisiv la revenirea echipei sale pe prima scenă a fotbalului italian, după doar un an.  Puşcaş a evoluat în 25 de meciuri, a marcat patru goluri şi a dat o pasă de gol. Denis Drăguş a evoluat în doar cinci meciuri, fără sa marcheze sau să paseze decisiv. În ultima etapă de campionat Genoa s-a impus pe teren propriu cu Bari, scor 4-3. Drăguşin a fost integralist, Puşcaş a jucat 24 de minute, iar Drăguş nu a fost inclus în lot de Alberto Gilardino.
  • Daniel Boloca: A fost om de bază pentru Frosinone, formaţia care s-a clasat pe primul loc. Fabio Grosso, tehnicianul ”canarilor” l-a utilizat pe Boloca în 31 de partide. Românul a marcat două goluri. Cu boloca integralist, Frosinone s-a impus pe terenul Ternanei scor 3-2.

 

Parma va juca în semifinalele play-off-ului pentru promovarea în Serie A cu câştigătoarea dintre Cagliari şi Venezia. Dacă echipa lui Gigi Buffon va ajunge în semifinală, va da piept cu Bari, Sudtirol sau Reggina, echipele ce se află pe cealaltă parte a tabloului.

Afla mai multe despre: parmafrosinonemanmihailaserie b 

viewscnt
Articole similare